Τρίτη, 2 Ιουλίου 2019

(LIVE) Μαθαίνει το πρόγραμμα ο Παναιτωλικός


Στις 18:00 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η κλήρωση για την προσεχή αγωνιστική περίοδο της Super League 1. Ο Παναιτωλικός θα μάθει το πρόγραμμά του για τη νέα σεζόν και το TitormosNet θα σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλα τα νέα.

To πρωτάθλημα της νέας σεζόν θα έχει αρκετές αλλαγές συγκριτικά με πέρυσι. Αρχικά, οι ομάδες είναι πλέον 14. Πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε λιγότερες αγωνιστικές στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος: 26 στο σύνολο.  Όλες οι ομάδες πρέπει να μπουν σε λογική play-offs. Είτε μιλάμε για τον πρωταθλητή ή την έξοδο στην Ευρώπη, είτε για τον υποβιβασμό στη Super League 2. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι απαγορεύεται να γίνει «επιλογή» αγώνων ή να παρατηρηθούν παρατεταμένες περίοδο ντεφορμαρίσματος («κοιλιές»). Αυτά θα στοιχίσουν.

Μετά τις δύο πρώτες, πατροπαράδοτα πλέον, «δοκιμαστικές» αγωνιστικές θα υπάρξει διακοπή για τις εθνικές ομάδες. Επομένως ο Παναιτωλικός, ως μία ομάδα που χτίζει τα πάντα από το μηδέν πρακτικά, θα ήθελε ένα όσο το δυνατόν πιο βατό ξεκίνημα για ευνόητους λόγους. Στη συγκεκριμένη φάση δε θα ήταν καλό να αποφευχθούν και ομάδες που θα έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις στην Ευρώπη μίας και θα είναι σαφώς πιο έτοιμες, εν αντιθέσει με μία ομάδα που θα έχει ετοιμότητα 75 με 80%.

Ως προς την κλήρωση, οι αγωνιστικές θα προκύψουν μέσω ειδικού υπολογιστικού μηχανήματος, το οποίο θα μεριμνήσει ώστε να αποφευχθούν ορισμένες περιπτώσεις: Παναθηναϊκός και Α.Ε.Κ, για παράδειγμα, δεν μπορούν να παίζουν εντός την ίδια αγωνιστική ούτε γίνεται να είναι γηπεδούχοι ομάδες που τηλεοπτικά στεγάζονται κατ΄ αποκλειστικότητα στην Ε.Ρ.Τ.

Το πρωτάθλημα ξεκινά στις 24 Αυγούστου και τελειώνει την 1η Μαρτίου, ως προς την κανονική του διάρκεια. Θα ακολουθήσουν play offs και play outs, 10 και 7 αγωνιστικών αντίστοιχα. Τα play offs θα ξεκινήσουν την 7η Μαρτίου και θα τελειώσουν την 17η Μαΐου. Τα play outs θα ξεκινήσουν στις 14 Μαρτίου και θα τελειώσουν στις 10 Μαΐου. Η βαθμολογία των ομάδων από την κανονική διάρκεια θα μεταφέρεται στα μπαράζ. Για πρώτη φορά στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου το πρωτάθλημα θα κριθεί σε διαδικασία play offs.

Η διαδικασία ξεκίνησε με παρουσίαση της νέας μπάλας του πρωταθλήματος, κατασκευής Molten, η οποία και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις.


Ακολούθησε χαιρετισμός από τον πρόεδρο της Ε.Π.Ο: «Ευχαριστώ για την πρόσκληση στην εκδήλωση που σηματοδοτεί την έναρξη της νέας περιόδου, που ελπίζω και είμαι αισιόδοξος πως θα έχει ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό, καλύτερο και μακριά από φαινόμενα που το απαξιώνουν. Όλο το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι συντεταγμένο. Πρέπει να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα, οι οικογένειες. Να σταματήσουν οι απαγορευσεις οπαδών. Αυτό ειναι προς όφελος όλων. Πιστεύω πως το πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικότερο από τα προηγούμενα, συνηγορούντος και του γεγονότος ότι θα υπάρξουν playoffs και playouts. Εύχομαι καλή σεζόν.», δήλωσε.

Έπειτα, στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος της Λίγκας, Μηνάς Λυσσάνδρου. «Καλησπέρα σε όλους. Πριν λίγους μήνες προσπαθήσαμε να χτίσουμε κάτι καινούργιο. Θεσπίσαμε τους αγώνες κατάταξης, που αποτελεί τη σημαντικότερη καινοτομία. Θέλαμε στρατηγικά να χτίσουμε μια νέα πραγματικότητα γύρω από το ποδόσφαιρο. Στη δική μας λογική, το άθλημα παίζεται κάθε μέρα, από κάθε άνθρωπο, σε κάθε γωνιά της Γης. Με βάση την τεχνολογία, αποφασίσαμε στην υλοποίηση δράσεων που θα βάλει τη Super League στην καθημερινότητά μας. Θα αλλάξει η ιστοσελίδα της Λίγκας, θα αξιοποιηθεί το κανάλι στο YouTube, θα χρησιμοποιηθούν πιο πρακτικά τα social media και θα κανουν το πρωτάθλημά μας εμπειρία. Μέσω υπολογιστή θα καταρτιστεί το καλύτερο δυνατό πρόγραμμα, λαμβάνοντας υπόψιν τους περιορισμούς. Φέτος υπάρχει προγραμματισμός από την 1η ως την τελευταία αγωνιστική και αυτό γίνεται επίσης για πρώτη φορά. Εύχομαι σε όλους μια καλή σεζόν με έντονα συναισθήματα και στο τέλος να κερδίσει ο καλύτερος», ήταν τα λόγια του.

Μετά την προβολή ενός σύντομου βίντεο για τα 60 χρόνια του Ελληνικού πρωταθλήματος, ακολούθησε η διαδικασία της κλήρωσης η οποία κράτησε λίγα δευτερόλεπτα, με το πάτημα ενός κουμπιού! Τα αποτελέσματα της... κληρωτίδας, εδώ!