Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2019

Μια ζωή Παναιτωλικός, 1 χρόνος TitormosNet!


Κι όμως, πέρασε ένας χρόνος. Ούτε εμείς δεν περιμέναμε ότι αυτό που ξεκινήσαμε 365 μέρες πριν θα έφτανε μέχρι εδώ. Το TitormosNet γιορτάζει, κλείνοντας ένα έτος λειτουργίας και κάνουμε μία μικρή αναδρομή/απολογισμό της μέχρι τώρα πορεία μας, ατενίζοντας παράλληλα και το μέλλον του site μας!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πρακτικά το TitormosNet σήμερα θα μπορούσε κάλλιστα να είχε τα... έβδομα γενέθλιά του. Το εγχείρημα, όπως δηλώνουμε και στο μανιφέστο μας, ανάγεται πίσω στο 2012. Τότε, ως πιτσιρικάδες δεν είχαμε ούτε τις γνώσεις αλλά ούτε και τα μέσα για να κάνουμε ότι κάνουμε σήμερα. Κάπως έτσι, το site γιορτάζει το πρώτο έτος συνεχούς ροής του, το πρώτο έτος που είχε καθημερινή λειτουργία και ενημέρωση. Πριν από έναν χρόνο ακριβώς, 2 του Αυγούστου είχε ολοκληρωθεί η όποια προεργασία και σχεδίαση και μετά από λίγες ώρες ήμασταν στον «αέρα».

Ξεκινήσαμε από το τίποτα, ως blog, με μία υποτυπώδη δομή, την οποία εναλλάσσαμε συνεχώς, πειραματιζόμενοι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο λόγος που μας παρακίνησε να αρχίσουμε αυτή την προσπάθεια; Το γεγονός ότι δεν υπήρχε ένα μέσο που να τα λέει ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΑ. Ο κόσμος του Παναιτωλικού ενημερωνόταν για καιρό από τρίτους, δεν είχε ένα χώρο «βαμμένο» κίτρινο και μπλε, που να δίνει φωνή και βήμα έκφρασης με τον τρόπο που θα ήθελε. Με αυτή τη λογική αρχίσαμε: Από Παναιτωλικούς για Παναιτωλικούς. Και μόνο. Ανήκουμε σε μία γενιά που μεγάλωσε με τον Παναιτωλικό, είμαστε Παναιτωλικοί και ΜΟΝΟ Παναιτωλικοί. Όλα αυτά ήταν για μας τα κίνητρα για να δημιουργήσουμε το χώρο αυτό.

Η δουλειά ήταν αδιάκοπη. Μέχρι να κατασταλάξουμε σε κάποια μοτίβα που βλέπετε σήμερα στο site (π.χ Αναλύσεις Αγώνων, Live Διάλογοι, Αφιερώματα κ.λπ.) πέρασαν ώρες πειραμάτων και συζητήσεων. Ώρες ανταλλαγής απόψεων, ώρες συνεργασίας. Μιλήσαμε και μιλάμε συνεχώς μαζί σας με σκοπό να βελτιώνουμε συνεχώς αυτό που σας παρέχουμε. Και από κει και πέρα, ώρες γραφής, ώρες έρευνας, ώρες μόχθου. Για το μεράκι μας.

Δεν το κρύψαμε, άλλωστε. Προσπαθούμε να λειτουργούμε όσο πιο επαγγελματικά γίνεται αλλά είμαστε πάνω από όλα οπαδοί του Παναιτωλικού. Δεν μας πατρονάρει, ούτε μας χρηματοδοτεί κανείς, λειτουργούμε ανεξάρτητα ως μία παρέα Παναιτωλικών που προσφέρει στα αδέρφια Παναιτωλικούς αυτό που ένιωθε ότι λείπει από την καθημερινότητά τους. Τουναντίον μάλιστα, πέραν από προσωπικό χρόνο, σπαταλήσαμε και σπαταλάμε και χρήμα για να διαβάζετε εσείς αυτή τη στιγμή τα νέα της ομάδας σε ένα site ΓΙΑ την ομάδα.

Η ανταπόκρισή σας υπήρξε σημαντική και συγκινητική. Συγκινητική γιατί αντιλαμβανόμαστε καθημερινά, μέσα από τα αδιάκοπα μηνύματά και σχόλιά σας την αγάπη που έχει ο Αγρινιώτης για την ομάδα του. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα το TitormosNet εκτοξεύτηκε. Γίναμε με κάθε επισημότητα site, το οποίο εμπλουτίστηκε με συνεντεύξεις, ειδησεογραφία, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις (πριν καν κυκλοφορήσουν σε μεγάλα Μ.Μ.Ε!) και πολλά ακόμη. Σε καθημερινή βάση υπάρχει ένας μέσος όρος τουλάχιστον 1.000 επισκέψεων, κάτι που δείχνει τη δυναμική του εγχειρήματος. Σε καθημερινή βάση λαμβάνουμε πλήθος μηνυμάτων με απορίες σας για κάθε λογής θέμα που αφορά την ομάδα μας. «Κάθε πρωί ανοίγω το TitormosNet για να δω τι νέα έχει η Παναιτωλικάρα» μας έστειλε ένας φίλος της σελίδας...

Και αυτή η στήριξη είναι ο λόγος που συνεχίζουμε. Εν όψει της νέας σεζόν υλοποιήσαμε σημαντικές αναβαθμίσεις στο site μας, καθιστώντας το πιο λειτουργικό και ολοκληρωμένο. Σχεδιάζουμε και νέες, οι οποίες θα αλλάξουν εντελώς τα δεδομένα, ώστε να μπορεί ο κάθε φίλος του Παναιτωλικού να ενημερώνεται με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια για τα της ομάδας.

Οι δυσκολίες που συναντήσαμε και συναντούμε είναι πολλές. Όμως, με την προσωπική προσπάθεια αλλά την υποστήριξη ατόμων, όπως ο εκλεκτός συνεργάτης και διαχειριστής, πλέον, του site, Αλέξανδρος Κουτσιούμπας, μπορούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε και να σας παρέχουμε όσο το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση και υλικό για την ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΑΡΑ μας. Ζητούμε, βέβαια, να συνεχίσετε να δείχνετε και εσείς, οι φίλοι αναγνώστες, την ίδια αγάπη και υποστήριξη.

Το μεγαλύτερο ευχαριστώ το οφείλουμε σε εσάς και σε όσους αθόρυβα μας στήριξαν. 1 χρόνος TitormosNet, 365 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΕΣ μέρες γεμάτες μεγάλες στιγμές και... πίκρες, γεμάτες από την αρρώστια μας, τον Τίτορμο. Σας ευχαριστούμε που είστε η δύναμή μας!


Η ομάδα του TitormosNet