Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2019

Κάκιστος ο Παναιτωλικός, κάκιστη και η... νοοτροπία μας


Η ήττα από τον Π.Α.Σ Γιάννινα σήμερα το απόγευμα προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις. Πού; Στις τάξεις του κόσμου! Διότι όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, υπάρχουν αυτοί που προδικάζουν τη σεζόν από τις... 11 Αυγούστου και ως γνωστόν όλοι μας κρύβουμε... έναν προπονητή μέσα μας!

Ας τα πάρουμε όλα με τη σειρά. Η ομάδα προβλημάτισε έντονα για πολλούς λόγους:
  • Ο Παναιτωλικός ηττήθηκε από μία ομάδα δεύτερης εθνικής.
  • Δεν είχε δημιουργία στο παιχνίδι της και «πατούσε» με πολύ μεγάλη δυσκολία περιοχή. Γενικότερα, η επίθεση του Παναιτωλικού ήταν ένα... έλλειμμα.
  • Είχε πολλά και εύκολα λάθη στις μεταβιβάσεις. Η μπάλα δεν κυκλοφορούσε με σιγουριά.
  • Αμέτρητα ήταν τα ατομικά σφάλματα. Τραγικά λάθη στην άμυνα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το δεύτερο γκολ του Π.Α.Σ.
  • Η ήττα αυτή ήρθε μόλις δύο εβδομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, που υποτίθεται ότι η ομάδα έπρεπε να παρουσιάζεται όλο και πιο έτοιμη φορά με τη φορά.
Τι ελαφρυντικά υπάρχουν;
  • Η ώρα διεξαγωγής, ελέω της αφόρητης ζέστης και του ταξιδιού με πούλμαν πιο πριν.
Και μόνο αυτό. 

Οι παίκτες του Παναιτωλικού δεν κατέβηκαν ποτέ στο γήπεδο, κι αν πιστέψουμε τα όσα δήλωσε ο Αλέξανδρος Μαλής, ότι δηλαδή «οι παίκτες δεν δείξαμε την απαραίτητη σοβαρότητα και  πειθαρχία» τότε θα πρέπει να ξεκαθαριστεί σε ΚΑΘΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ότι είναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗ η χαλαρότητα. Η σημερινή εμφάνιση ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.

Είναι λογικό οι φίλοι του Παναιτωλικού να φοβούνται και να είναι επιφυλακτικοί. Οι μνήμες της εποχής Πόντες είναι πρόσφατες και τα κοινά σημεία με το σήμερα πολλά. Το ρίσκο μεγάλο. Ωστόσο, θα πρέπει να υπάρχει υπομονή. 

Δεν είναι δυνατόν να διαβάζουμε σχόλια καταδικαστικά, στα όρια της απαξίωσης και της προσβολής για παίκτες, προπονητή ή οποιονδήποτε από τις 11 Αυγούστου. Δεν είναι δυνατόν να μηδενίζουμε όλους τους ποδοσφαιριστές και να ισοπεδώνουμε τους νεαρούς. Δεν είναι δυνατόν να προδικάζουμε υποβιβασμούς και άσχημες πορείες από το καλοκαίρι.

Μέσα στον ένα χρόνο λειτουργίας μας ως site παρατηρούμε κάτι και στο λέμε φιλικά, φίλε αναγνώστη. Εμείς γράφουμε την άποψή μας και τη δίνουμε δημόσια να τη διαβάσεις, προσπαθώντας να είμαστε αντικειμενικοί (μέσα στην Παναιτωλική μας υποκειμενικότητα) μα κυρίως ψύχραιμοι. Αν συμφωνείς με όσα λέμε μας διαβάζεις, αν όχι επιλογή σου να μην το κάνεις. Εσύ; Με το να μοιράζεις... «ευχούλες» σε ποδοσφαιριστές στα social media πριν καν τους δεις, πιθανότατα, από κοντά; Είσαι αντικειμενικός; Είσαι ψύχραιμος; Είσαι εντάξει;

Η αναφορά μας είναι στοχευμένη και δεν έχει να κάνει με όλα τα σχόλια που διαβάζουμε. Άλλωστε, ο καθένας γράφει τα δικά του... Από προπονητές της εξέδρας μέχρι και γνώστες του παρασκηνίου. Γιατί ο Αγρινιώτης ξέρει τα πάντα ντε.

Για να τελειώνει η όλη ιστορία, ο Παναιτωλικός σήμερα ήταν κακός, έχασε και προβλημάτισε. Πρέπει να βελτιωθούν πράγματα, η ομάδα πρέπει να βγάζει πλέον αυτοματισμούς και να είναι δημιουργικότερη. Πρέπει μάλιστα να ενισχυθεί. Το επόμενο φιλικό θα αποτελέσει σοβαρό κριτήριο.

Μέχρι τότε, τονίζουμε το εξής: Η στοχοθεσία της ομάδας τέθηκε από τη διοίκηση μέχρι και τους ποδοσφαιριστές. Στόχος είναι η εξάδα και το επιθετικό ποδόσφαιρο. Προφανώς εμφανίσεις σαν τη σημερινή δημιουργούν καταστάσεις οξύμωρες. Αλλά για να τα δούμε αυτά, χρειάζεται και στήριξη. Άλλωστε, ΑΠΑΝΤΕΣ θα κριθούν εκ του αποτελέσματος.

Μέχρι τότε, έχουμε ακόμα δύο εβδομάδες και μία ολόκληρη σεζόν. Τα επίσημα παιχνίδια είναι αυτά που διαμορφώνουν την ολοκληρωμένη κριτική.