Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019

Προς παραμονή στην Ε.Ρ.Τ!


Στην Ε.Ρ.Τ φαίνεται ότι θα παραμείνουν και τη νέα σεζόν οι 5 Π.Α.Ε που δέχθηκαν προτάσεις μείωσης της τάξης του 45% από την κρατική τηλεόραση. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι δέχθηκαν τις προτεινόμενες μειώσεις, τουναντίον της απέρριψαν κατηγορηματικά προ ημερών. Σημερινή ανακοίνωση, ωστόσο, της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος «φωτογραφίζει» τις εξελίξεις.

Ειδικότερα, η Λίγκα με επίσημη ανακοίνωσή της δηλώνει ότι:

«Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος επαγγελματικού ποδοσφαίρου ανδρών ανώτατης κατηγορίας (A’ Εθνική – Super League 1) με την επωνυμία «Super League 1 Ελλάδα Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης» (εφεξής η «αναθέτουσα αρχή» ή η «Super League»), η οποία αποτελεί νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, μη υπαγόμενο στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, επιθυμεί να αναθέσει σε τρίτο πρόσωπο το έργο της τηλεοπτικής παραγωγής των εντός έδρας αγώνων ποδοσφαίρου ανδρών των Π.Α.Ε Άρης, Ατρόμητος Αθηνών, Λαμία, Ξάνθη και Παναιτωλικός για τον α΄ γύρο του Πρωταθλήματος Super League 1 2019/20».

Με μία πρώτη ανάγνωση η συγκεκριμένη κίνηση θα μπορούσε να ερμηνευτεί και ως... αδιέξοδο. Ωστόσο, διαβάζοντας αναλυτικά την Πρόσκληση, αυτό που διαφαίνεται είναι ότι η Ε.Ρ.Τ ζητά «συμπαίκτες» ως προς το σκέλος της παραγωγής, ώστε να μειώσει τα έξοδά της. Η προθεσμία είναι μέχρι τις 19 Αυγούστου, επομένως άμεσα αναμένονται νεότερα.