Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019

«Χάος» με τα τηλεοπτικά, Κυριακή με Π.Α.Ο.Κ


Πολλές ήταν οι εξελίξεις στο χθεσινό Δ.Σ της Super League, με βασικό θέμα συζήτησης το «θολό» τοπίο των τηλεοπτικών. Το πρωτάθλημα ξεκινάει κανονικά, ωστόσο, υπάρχουν πολλά ζητήματα σε εκκρεμότητα και η διεξαγωγή του ενδεχομένως να μην είναι... ομαλή.

Τι προέκυψε από το χθεσινό Δ.Σ;
  • Επιλέχθηκε η εταιρεία Forthnet/Nova για το έργο της τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων του A' Γύρου Πρωταθλήματος Super League. Επί της ουσίας, όπως στον περσινό πρώτο γύρο, έτσι και φέτος, η Ε.Ρ.Τ δεν εμπλέκεται πουθενά στην παραγωγή των αγώνων, η οποία θα γίνεται με εξοπλισμό του συνδρομητικού καναλιού. Η κρατική τηλεόραση θα μεταδίδει.
  • Ως προς τους 5 της Ε.Ρ.Τ (Παναιτωλικός, Άρης, Ξάνθη, Λαμία, Ατρόμητος) τονίστηκε ότι υπάρχουν συμβόλαια σε ισχύ και ότι οι ομάδες είναι κατοχυρωμένες. Έχουν υπογραφεί κλειστά συμβόλαια διετούς διάρκειας. Ως προς τις προτεινόμενες μειώσεις του 30% αποφασίστηκε να μην υπάρξει κάποια άμεση αντίδραση, αλλά αν η Ε.Ρ.Τ προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες τότε δεν αποκλείεται να γίνουν ενέργειες για να διασφαλιστεί κάθε έννομο συμφέρον των Π.Α.Ε.
  • Υπάρχει απόλυτη στήριξη της διοικούσας αρχής προς τις ομάδες της που βρίσκονται σε τηλεοπτική αστάθεια. 

Σε δεινότερη θέση βρίσκεται ο Ο.Φ.Η, που δεν έχει τηλεοπτικό συμβόλαιο, με τις πρώτες προτάσεις της NOVA να έχουν απορριφθεί. Ωστόσο, οι Κρητικοί δεν δείχνουν να ανησυχούν ιδιαίτερα. Ο Π.Α.Ο.Κ από τη μεριά του, αν και αναμενόταν να προβάλλεται μέσω του Open TV, προχώρησε εν τέλει σε μία κίνηση.... εντυπωσιασμού, επιλέγοντας να προβάλλει τους αγώνες του μέσω του PAOKFCTV με pay per view (πληρωμή ανά προβολή) της τάξης των 4.99 €. Πρόκειται φυσικά για ενέργεια που γίνεται αμιγώς για να ασκηθεί πίεση, με τον Δικέφαλο να απαιτεί την καταβολή αντιτίμου για τα στιγμιότυπα από κάθε ενδιαφερόμενο.

Από εκεί και πέρα, η διοργανώτρια, ελέω και των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του Π.Α.Ο.Κ αποφάσισε ο αγώνας μας στην Τούμπα θα διεξαχθεί την Κυριακή και ώρα 20:00 μ.μ.