Σάββατο, 31 Αυγούστου 2019

Λούις Κάστρο: «Δεν γίνεται χωρίς αποτελέσματα αλλά χρειαζόμαστε χρόνο»


Απογοητευμένος αλλά όχι αποθαρρυμένος εμφανίστηκε στη συνέντευξη τύπου ο Λούις Κάστρο. Ο Πορτογάλος τεχνικός στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα του ήταν καλύτερη στο γήπεδο συνολικά, κάτι που παραδέχθηκε και ο προπονητής της Ξάνθης, κ. Ραμίρεθ, ενώ ζήτησε υπομονή από τον κόσμο, μιας και η ομάδα είναι νέα. Ειδικότερα, όσα δήλωσε:

Πριν σκοράρουμε κάναμε πολλές ευκαιρίες και παίξαμε στο μισό γήπεδο την Ξάνθη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και ακόμα και η ισοπαλία θα ήταν ένα κακό αποτέλεσμα για εμάς και καλό για αυτούς. Κάναμε κάποιες σέντρες για να σκοράρουμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο.

Δεν είμαστε χαρούμενοι και το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που περιμέναμε αλλά νομίζω ότι δημιουργούμε κάτι καλό. Κατά την άποψη μου ήμασταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο.

Σε ερώτηση για το τι τον προβλημάτισε περισσότερο, η αδυναμία στο σκοράρισμα ή πόσο εύκολα δέχθηκε το γκολ: 

Και τα δύο. Όταν κάνεις φάσεις πρέπει να σκοράρεις και πρέπει να καταλάβουμε ότι όταν προηγούμαστε ο αντίπαλος θα πρεσάρει περισσότερο.

Για την αλλαγή του Γιοβάνοβιτς και για το αν έμεινε από δυνάμεις ο Παναιτωλικός στα τελευταία λεπτά:

Ο Γιαβάνοβιτς αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Είχαμε δυνάμεις αλλά δεν είχαμε αρκετό χρόνο για να το γυρίσουμε. Μετά το γκολ που πετύχαμε θέλαμε να κάνουμε μια αλλαγή αλλά το γκολ της Ξάνθης μπήκε γρήγορα και δεν προλάβαμε.

Για τα δύο γκολ σε τόσα λίγα λεπτά που δέχθηκε η ομάδα:

 Αν είναι αδυναμία η έλλειψη συγκέντρωσης: Είναι πρώτα απ’ όλα δικό μου λάθος και μετά φταίει όλη η ομάδα και κανένας παίκτης μεμονωμένα. Δημιουργούμε ένα νέο πρότζεκτ στην ομάδα και ξεκινήσαμε το παιχνίδι με έξι παίκτες κάτω των 25 ετών, οι τρεις από το Αγρίνιο. Δημιουργούμε κάτι καλό, σίγουρα όμως δεν επιτρέπεται να δέχεσαι δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά.

Για το αν τελείωσαν οι μεταγραφές και αν είναι ικανοποιημένος με το υλικό που έχει: 

Η ομάδα μου έδωσε ότι ήταν δυνατό να μου δώσει. Αν καταστεί δυνατό να ανεβάσουμε λίγο το μπάτζετ μπορεί να κάνουμε κάτι ακόμα. Η διακοπή θα είναι καλή για εμάς. Όχι λόγω του αποτελέσματος του σημερινού αγώνα, αλλά επειδή όταν χάνω θέλω να δουλέψω για να κερδίσω το επόμενο. Είμαστε καινούργιοι στην ομάδα και την πόλη, αλλά νομίζω ότι και στο προηγούμενο παιχνίδι και σε αυτό είχαμε μια καλή εικόνα. Δεν γίνεται όμως τίποτα χωρίς το αποτέλεσμα. Είμαστε όμως και καινούργια ομάδα και χρειαζόμαστε χρόνο. Ένα μωρό για να γεννηθεί χρειάζεται εννέα μήνες. Αν γεννηθεί νωρίτερα μπορεί να υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Δεν λέω ότι χρειάζεται εννέα μήνες για να είμαστε έτοιμοι, αλλά σίγουρα θα χρειαστεί χρόνος.

Πηγή: Agriniopress.gr