Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019

Μάκης Μπελεβώνης: «Δεν είμαστε στο άρμα κανενός»


Δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero παραχώρησε ο πρόεδρος της Π.Α.Ε Παναιτωλικός, Μάκης Μπελεβώνης. Ο πρόεδρος της ομάδας αναφέρθηκε σε ζητήματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, τη συνεργασία με την Μπενφίκα και τον νέο προπονητή , ενώ ξεκαθάρισε ότι ο Παναιτωλικός δεν ανήκει σε κανένα άρμα. Ειδικότερα:

Για το παιχνίδι με τον Π.Α.Ο.Κ: «Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι. Στόχος μας ήταν να φτιάξουμε μία νέα ομάδα, που θα παίζει και καλό ποδόσφαιρο. Όχι ποδόσφαιρο σκοπιμότητας, να το ευχαριστιόμαστε όλοι. Περιμένουμε δούμε τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας. Έγιναν πολλές αλλαγές κι ακόμη περιμένουμε. Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι αυτό κόντρα στον Π.Α.Ο.Κ, αλλά δείξαμε χαρακτήρα και αυτό μας κάνει να αισιοδοξούμε για τη συνέχεια. Έγινε ένα καθαρό παιχνίδι, με τα λιγότερα φάουλ από όλα τα παιχνίδια. Παίχτηκε ποδόσφαιρο, χωρίς σκοπιμότητες και καθυστερήσεις κι αυτό νομίζω θέλει να δει ο κάθε φίλαθλος». 

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Μας καθυστέρησαν αρκετά όλα αυτά. Τα έσοδα από τα τηλεοπτικά είναι πολύ σημαντικά για όλες τις ομάδες. Εμείς, είχαμε συμβόλαιο και δεν περιμέναμε αυτές τις εξελίξεις. Μας καθυστερούν όλα αυτά και πηγαίνουν πίσω τον προγραμματισμό. Με ανακοινώσεις και τοποθετήσεις μας, το έχουμε αναδείξει το θέμα. Οι μεγάλες ομάδες νομίζω ζημιώνονται περισσότερο κι από εμάς, με αυτό που κάνουν. Γίνεται μία προσπάθεια σημαντική από τον πρόεδρο της Λίγκας, που προσπαθεί να βάλει τα πράγματα σε μία σειρά. Δεν είναι εύκολο να γίνει αυτό και ίσως δεν βοηθάμε κι εμείς οι υπόλοιποι…». 

Για την κατάσταση στον Παναιτωλικό: «Δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Η πίεση πολλές φορές σε ξεπερνάει. Είμαστε από τις ομάδες που έχουμε δώσει περισσότερο χρόνο σε προπονητές. Τα πράγματα πηγαίνουν όπως τα προγραμματίσαμε μέχρι αυτή τη στιγμή. Πάντα εκτιμούμε τα πραγματικά γεγονότα. Δεν θα παρασυρθούμε από ένα κακό χρονικό διάστημα. Πλέον, έχουμε μάθει να βλέπουμε ψύχραιμα τα πράγματα». 

Για τον Λουίς Κάστρο: «Κάναμε αρκετές συζητήσεις μαζί του. Κάναμε συναντήσεις με αρκετούς προπονητές και η επιλογή μας προέκυψε μέσα από αυτές. Είδαμε ότι μπορεί να υποστηρίξει αυτό που πάμε να κάνουμε, ταιριάξαμε, είδαμε ότι μπορεί να βγάλει εις πέρας αυτό το πρότζεκτ. Μιλήσαμε με ανθρώπους που έχουν άποψη για την πορτογαλική αγορά. Δεν κάναμε κάτι επειδή μας το υπέδειξε η Μπενφίκα. Είδαμε τη θετική της άποψη, γιατί ρωτήσαμε τους ανθρώπους εκεί. Μπορεί να βελτιώσει τους πιο νέους παίκτες και να τους βοηθήσει να παίξουν σαν επαγγελματίες». 

Για τη συνεργασία με την Μπενφίκα: «Μην φανταστείτε ότι υπάρχει ένα μνημόνιο με πολλές παραγράφους. Ήδη ήρθε η δεύτερη ομάδα και κάναμε ένα φιλικό. Παρακολουθούμε τους παίκτες της δεύτερης ομάδας για να δούμε αν υπάρχουν παίκτες που μπορούν να έρθουν και να παίξουν εδώ. Ήδη πήραμε έναν παίκτη και έχουν κι αυτοί τον πρώτο λόγο για παίκτες. Η τεχνογνωσία τους είναι πολύ πιο προχωρημένη κι αυτό είναι ένα μεγάλο όφελος για εμάς. Η σχέση μας στηρίζεται σε καλές βάσεις, με ειλικρίνεια και τίποτα παραπέρα. Προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι ψάχνουν σε άλλες αγορές για να δανείσουν ή να παραχωρήσουν παίκτες». 

Για το VAR: «Ανεξάρτητα αν πήγε καλά ή όχι, νομίζω είναι μία κίνηση προς την θετική κατεύθυνση. Από μία φάση, μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα ενός αγώνα. Είναι σημαντικό. Βοηθάει… Είναι τα πρώτα βήματα και πρέπει να δικαιολογήσουμε κάποια λάθη, αρκεί αυτά να μη γίνονται με πρόθεση». 

Για το ζήτημα των «παραρτημάτων» στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Εμείς έχουμε βρει έναν δρόμο που τον ακολουθούμε εδώ και χρόνια. Δεν είμαστε στο άρμα κανενός. Αν και οι άλλες ομάδες ήταν έτσι, το ποδόσφαιρο θα έκανε βήματα μπροστά. Υπάρχουν ομάδες με πολλούς δανεικούς. Δεν είναι το σωστό. Θα πρέπει όλοι να το δουλέψουμε αυτό. Ο Π.Α.Ο.Κ κάνει εξαιρετική δουλειά στα τμήματα υποδομής και ο Ολυμπιακός το ίδιο. Νομίζω θα έπρεπε να προχωρήσει το πλάνο για τις δεύτερες ομάδες. Ο Π.Α.Ο.Κ και ο Ολυμπιακός, διαθέτουν αυτή τη στιγμή, ότι καλύτερο υπάρχει στην ελληνική αγορά στα τμήματα υποδομών. Αν κάναμε εμείς σκάουτινγκ, εκεί που θα αναζητούσαμε παίκτες, θα ήταν σε αυτές τις δύο ομάδες. Δυστυχώς δεν περνάνε πολλοί παίκτες στην μεγάλη ομάδα και αναγκάζονται να τους δανείσουν. Εκεί πρέπει να βρεθεί μία λύση. Αν δανείσει τώρα μία ομάδα σε μία άλλη, αυτόματα αλλάζουν οι συνθήκες»