Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019

Αγρινιώτη, ξύπνα!


Το TitormosNet με αφορμή την αξιέπαινη κίνηση της ομάδας μας να καθαρίσει τα αποδυτήρια που τη φιλοξένησαν στην Τούμπα, στέκεται σε μία κατάσταση αρρωστημένη που χαρακτηρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο στην ολότητα του.

Του Κωνσταντίνου Ρίγκου

Σε οποιαδήποτε άλλη πολιτισμένη γωνιά αυτού του κόσμου έβγαινε στη δημοσιότητα η είδηση ότι μία ομάδα καθάρισε αποδυτήρια σε γήπεδο που αγωνιζόταν εκτός έδρας, άπαντες θα επικροτούσαν. Ακόμα κι όταν μαθαίνουμε εδώ, στην Ελλάδα, μέσα από τα μεγάλα αθλητικά sites ότι π.χ. η Εθνική Ιαπωνίας προέβη σε μία τέτοια κίνηση διαβάζουμε σε σχόλια στα social media χίλια δύο καλά και χίλια μπράβο από το ποδοσφαιρικό κοινό της πατρίδας μας.

Τι γίνεται όταν ο Παναιτωλικός καθαρίζει τα αποδυτήρια που τον φιλοξενούν (και σημειωτέον ότι το κάνει σε όποιο γήπεδο κι αν αγωνίζεται); Για δείτε ορισμένα χαρακτηριστικά σχόλια...
  • «Αφού τα λεφτά από τα έσοδα του αγώνα τα έδωσαν στον Παναιτωλικό ή κάνω λάθος;»
  • «Αυτό έλειπε να μην καθαρίσουν του αφέντη το σπίτι»
  • «Αφού παράρτημα είναι ρε»
Δε χρειάζεται να επεκταθώ περισσότερο. Είναι τραγικό, είναι δείγμα έλλειψης ΠΑΙΔΕΙΑΣ πρωτίστως και στοιχειωδών ποδοσφαιρικών γνώσεων έπειτα. Βλέπετε, για τον μέσο Έλληνα οπαδό ή φίλαθλο υπάρχουν μόνο 4 ομάδες στην Ελλάδα. Όσοι λειτουργούν εις βάρος της δικιάς τους ομάδας, κι ας μη το επιδιώκουν, όπως ο Παναιτωλικός, που τους «χαλά» την πιάτσα (γιατί είναι αυτόνομος) είναι... εχθρός, είναι... παράρτημα, είναι... υποτακτικός.

Και κάπως έτσι, φτάνουμε στο σημείο να χαρακτηρίζουμε έργα και προσπάθειες χρόνων, ως «παράρτημα». Ντροπή σε όποιον Αγρινιώτη ενστερνίζεται τέτοιες απόψεις, ανεξαρτήτου της ομάδας που υποστηρίζει. Ντροπή σε όποιον μηδενίζει την ιστορία του Παναιτωλικού. Ντροπή σε όποιον μηδενίζει τους αγώνες και τα όσα έκανε η παρούσα διοίκηση της ομάδας που την κράτησε και την κρατά ΧΩΡΙΣ ΔΑΝΕΙΚΟΥΣ.

Το '14 που πουλήσαμε Μπακάκη ήμασταν... της Α.Ε.Κ. Το '15 που πουλήσαμε Μαρτίνεζ ήμασταν του... Ολυμπιακού. Το '17 που πουλήσαμε Βιγιαφάνιες ήμασταν του... Παναθηναϊκού, τώρα που πουλήσαμε Μιχάι γίναμε του Π.Α.Ο.Κ. Και υπάρχει κόσμος στην περιοχή μας που τα πιστεύει αυτά!

Όλα τα παραπάνω θα πρέπει να λάβει υπόψιν ο καθένας φίλαθλος του Παναιτωλικού. Ο... «Μπάμπης» από τη «Λεπενού» (ή το κάθε περίχωρο και συγγνώμη σε όσους κατάγονται από εκεί) που υποστηρίζει την... κάθε ομάδα, πλην του Παναιτωλικού, μπορεί να είναι τόσο ανίδεος και να λέει ότι νομίζει για την ομάδα μας. 

Εσύ, όμως Αγρινιώτη, είσαι αδικαιολόγητος. Δέχεσαι να σπιλώνεται το όνομα της πατρίδας σου, της πόλης σου επειδή το επιτάσσουν τα «κεφάλια» των μεγάλων «κέντρων» και των «μεγάλων» -ο Θεός να τις κάνει- ομάδων. Ξέρεις τι είναι ο Παναιτωλικός, ξέρεις τι πρέσβευε και τι πρεσβεύει. Ξύπνα! 

Και εσύ Παναιτωλικέ, κι απευθύνομαι τόσο στον κάθε φίλο της ομάδας όσο και στην ίδια την ομάδα, ξύπνα! Ενωμένοι θα τους κάνουμε όλους να παραμιλούν. Ενωμένοι δεν θα έχουμε να ακούσουμε κανένα κακεντρεχές σχόλιο από κανέναν. Ποτέ δεν μας επαίνεσε κανείς γιατί το αξίζαμε στα μάτια τους, μα γιατί είχαν όφελος από αυτό. Ενωμένοι μόνο. Όλοι δίπλα στην ομάδα!

ΜΟΝΟ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ!