Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019

UPDATE: Με κόσμο η Α.Ε.Κ στο Αγρίνιο


Λίγη ώρα μετά το απαγορευτικό που εκδόθηκε σήμερα το πρωί από την Γ.Γ.Α, κι αφού η Α.Ε.Κ αντέδρασε έντονα, εν τέλει ο Λευτέρης Αυγενάκης αποφάσισε να επιτρέψει κανονικά την μετακίνηση των οπαδών της στο Αγρίνιο. Ας δούμε όμως πιο διεξοδικά τι συνέβη.


Αρχικά, παρά το γεγονός ότι Παναιτωλικός και Α.Ε.Κ είχαν έρθει σε συμφωνία ώστε να υπάρξει οργανωμένη μετακίνηση οπαδών των φιλοξενουμένων, εν τέλει η Αστυνομική Διεύθυνση ανακοίνωσε ότι δε θα επιτραπεί η είσοδος στο γήπεδο σε οπαδούς της αθηναϊκής ομάδας.

Ειδικότερα, η απόφαση προέκυπτε από το «απαγορευτικό» που αποφάσισε να βάλει ο Υφ. Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Σε σημερινή ανακοίνωση των αρμόδιων φορέων αναγρφόταν ότι: με βάση την 20/09/2019 Απόφαση κ. Υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού σύμφωνα με την οποία απαγορεύθηκε η οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση φιλάθλων της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ., καθώς και η διάθεση εισιτηρίων σε αυτούς στο γήπεδο του Παναιτωλικού, κατά την διεξαγωγή του εν θέματι ποδοσφαιρικού αγώνα, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Κάτι τέτοιο σήμαινε πρακτικά ότι δεν θα δινόντουσαν εισιτήρια στους οπαδούς της Α.Ε.Κ κι ούτε θα τους επιτρεπόταν να εισέλθουν στο γήπεδο με διακριτικά. Μάλιστα η Π.Α.Ε Παναιτωλικός με επίσημη ανακοίνωσή της έκανε γνωστό ότι δεν θα παραχωρήσει θύρα στους φιλοξενούμενους οπαδούς. Λίγη ώρα αργότερα, ωστόσο, η απόφαση ανακλήθηκε, με πρωτοβουλία του ίδιου του Υφυπουργού, έπειτα από διάβημα του νομικού τμήματος της Α.Ε.Κ.