Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019

Υπαρκτά τα ερωτήματα, αναγκαία η στήριξη


Τρίτη ήττα στη σειρά για τον Παναιτωλικό. Τρίτο αρνητικό αποτέλεσμα και εύλογα εντείνεται ο προβληματισμός στις τάξεις των φιλάθλων της ομάδας μας. Η εικόνα δεν είναι ακριβώς απογοητευτική αλλά στο ποδόσφαιρο -και γενικά στον αθλητισμό- αυτό που μέτρα είναι το αποτέλεσμα. Και δυστυχώς, ο Παναιτωλικός βρίσκεται στο μηδέν.

Του Γιάννη Μπίτα

Αγωνιστικά, το ματς με τον Ο.Φ.Η δεν επιδέχεται τρομερής κριτικής, καθώς η ομάδα βρέθηκε αναπάντεχα και κάπως άδικα με παίχτη λιγότερο σχετικά νωρίς. Η κούραση, τα ατομικά λάθη και η αριθμητική υπεροχή των Κρητικών έφεραν το 3-1.

Ο Παναιτωλικός σε αυτή τη φάση χρειάζεται την στήριξη. Και λέγοντας Παναιτωλικός αναφέρομαι στον coach Κάστρο που δεν είναι εμμονικός και αντιλαμβάνεται τα λάθη του (βασικοί Μπάλμπι, Μιμίτο, άλλαξαν την εικόνα της ομάδας Αριγίμπι, Μοράρ). Τον Κάστρο που στέκεται όρθιος και δίνει οδηγίες για 90' λεπτά. Τον άνθρωπο που δουλεύει σκληρά στο Emileon, κατά γενική ομολογία, για να αλλάξει την ποδοσφαιρική φιλοσοφία της ομάδας σε πλάνο τριετίας.

Στήριξη χρειάζονται και οι ποδοσφαιριστές που κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει για αδιαφορία, που κοίταξαν στα μάτια τον πρωταθλητή Π.Α.Ο.Κ, στην έδρα του μάλιστα, και αδίκησαν τον εαυτό τους με την Ξάνθη σε ένα... τρίλεπτο ενώ για 70 και λεπτά είχαν τον έλεγχο.

Η χρόνια είναι δύσκολη, το ρόστερ έχει δυνατότητες και ο προπονητής χρίζει εμπιστοσύνης γιατί η ομάδα δείχνει δείγματα προσπάθειας να παίξει σωστά, ωστόσο η γκρίνια (και ΟΧΙ ο μηδενισμός) είναι λογική και μοιραία γεννά κάποια σοβαρά ερωτήματα:
  1. Γιατί ξηλώθηκε το περσινό ρόστερ που χρειαζόταν 2-3 σοβαρές προσθήκες για το βήμα παραπάνω;
  2. Γιατί εκδιώχθηκαν όλοι οι έμπειροι Έλληνες (Κυριακίδης, Μαρινάκης, Τσοκάνης) που γνώριζαν καλά την κατηγορία και δεν θα την «πατούσαν» όπως ο Μιμίτο με την κόκκινη κάρτα σε έδρα όπως στο Γεντί Κουλέ;
  3. Γιατί σε μια σεζόν - καμπή με τόσες αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος να φέρνεις τόσους ξένους παίχτες και έναν νέο αλλοδαπό προπονητή που ασφαλώς χρειάζεται χρόνο για να μάθει την ομάδα, την πόλη, την χώρα, το πρωτάθλημα;
Κανείς δεν αμφισβητεί την προσπάθεια της διοίκησης όλα αυτά τα χρόνια αλλά σίγουρα κάποια ζητήματα ταλανίζουν τον κάθε Αγρινιώτη, τον κάθε Παναιτωλικό. Κλείνοντας, θέλω να τονίσω ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει (ίσα ίσα είναι νωρίς για το οτιδήποτε) αλλά είναι ζωτικής σημασίας να προστατευθεί ο Κάστρο ακόμα και αν στραβώσει ο αγώνας με την Α.Ε.Κ. Υ.Γ. 1: ΟΛΟΙ γήπεδο το Σάββατο για να πετύχουμε ότι και πέρυσι που ήμασταν ξανά... με την πλάτη στον τοίχο.

Υ.Γ. 2: Φωνή και χειροκρότημα χρειάζεται η ομάδα από όλο το γήπεδο και όχι να περιμένουν μερικοί να φάμε γκολ για να πουν «Τα ‘λεγα εγώ».

Υ.Γ. 3: Αυτός που ξεχώρισε από τη νεολαία πέρυσι ήταν ο Άγγελος Τσιγγάρας. Πρέπει να του δωθούν ευκαιρίες

Υ.Γ. 4: Ενωμένο πέταλο, πιο δυνατός ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ!