Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019

Οι ενδεχόμενες αλλαγές στον αγώνα με την Α.Ε.Κ


Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε την προετοιμασία του για το πολύ κρίσιμο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ το Σάββατο ( στις 20:00), με τον Λουίς Κάστρο να μην υπολογίζει σίγουρα τον Μιμίτο (λόγω κόκκινης κάρτας), ενώ Μαρσιάλ και Ρομάν συνεχίζουν με ατομικές προπονήσεις και τις επόμενες ημέρες θα κριθεί η συμμετοχή τους.
                                                                                                 
Του Αλέξανδρου Κουτσιούμπα

Στο παιχνίδι του Ηρακλείου με τον Ο.Φ.Η, είδαμε τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με τα προηγούμενα δύο παιχνίδια με Π.Α.Ο.Κ και Ξάνθη. Για πρώτη φορά ο Μπάλμπι αγωνίστηκε βασικός σε επίσημο αγώνα αντί του Λιάβα στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Μιμίτο πήρε τη θέση του Φυτόπουλου και ο Ντουάρτε τη θέση του τραυματία Ρομάν.

Η εμφάνιση του Αριγίμπι (τον είδαμε για πρώτη φορά) ήταν τέτοια που είναι δεδομένο ότι θα πάρει φανέλα βασικού στο ματς με την Α.Ε.Κ, έλειπε ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής απ'το ρόστερ και μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες με την εκρηκτικότητά του, την ταχύτητά του και τις πλαγιοκοπήσεις του. Για πρώτη φορά ενδεκαδάτο στο φετινό πρωτάθλημα αναμένεται να δούμε και τον Βλάντ Μοράρ, ο οποίος με μία επαφή στο Γεντί Κουλέ, σκόραρε και αποδεικνύει ότι παραμένει killer! Ο Μπαΐροβιτς δεν ήταν τόσο απειλητικός στις προηγούμενες τρεις αναμετρήσεις, βέβαια δεν πήρε και τις ανάλογες τελικές πάσες.

Ένας ακόμη παίκτης που έχει μεγάλες πιθανότητες να ξεκινήσει στην αρχική ενδεκάδα του αγώνα με την Α.Ε.Κ, είναι ο Σουηδός Ράσμους Σίεστεντ. Θα έκανε το ντεμπούτο του στο Ηράκλειο, αλλά η αναγκαστική αλλαγή Κνετ - Γιαννακόπουλου του στέρησε για λίγο την πρώτη του επίσημη συμμετοχή με τη φανέλα του Παναιτωλικού. Είναι πολύ πιθανό ο Τίτορμος να αγωνιστεί στα χαφ με δύο αμυντικογενείς παίκτες (Λουσέρο, Σίεστεντ) και σαν δεκάρι τον Ντάλσιο, καθώς η Α.Ε.Κ είναι ομάδα που θα πάρει πρωτοβουλίες και θα παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο, οπότε θέλει τρεξίματα, καλά κοψίματα, δύναμη αλλά και σωστό μοίρασμα της μπάλας. Ο Ταχάρ είναι ένας δυνατός παίκτης που διαθέτει κυρίως αμυντικά χαρακτηριστικά, θα διεκδικήσει κι αυτός τις πιθανότητές του να αγωνιστεί στο ματς του Σαββάτου.

Μέσα και απ'τις προπονήσεις θα εξαρτηθούν πολλά, με τον Λουίς Κάστρο να θέλει να σχηματίσει την κατάλληλη ενδεκάδα , έτσι ώστε ο Παναιτωλικός να παρουσιαστεί έτοιμος και με βλέψεις για ένα θετικό αποτέλεσμα που τόσο πολύ το έχει ανάγκη.