Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019

Νίκη για να δει... στεριά


«Εβδομάδα των παθών» διένυσε ο Παναιτωλικός. Δεν είναι υπερβολή να το πούμε, είναι η πραγματικότητα, όσο άσχημα κι αν ακούγεται. Ο Τίτορμος, το Σάββατο παίζει πρόωρο τελικό και με τη νίκη να «αγνοείται» έχει να διαβεί... μονόδρομο.

Του Κωνσταντίνου Ρίγκου
Είναι αλήθεια ότι το παιχνίδι του Περιστερίου είναι πολύ δύσκολο. Ο Ατρόμητος αγνοεί και αυτός τη χαρά της νίκης, αν και έχει συγκεντρώσει βαθμούς από ισοπαλίες. Ο Παναιτωλικός είναι, σαφώς, σε χειρότερη μοίρα. Σε κάθε περίπτωση και οι δύο ομάδες θέλουν να πάρουν το παιχνίδι για τους λόγους τους.

Ο σαφώς ενισχυμένος (πήρε Γκάλο, Ανδρούτσο, Μπαένα) και πάντα ποιοτικός Ατρόμητος έχει αλλάξει σημαντικά συγκριτικά με πέρυσι. Με το Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο και την «ελληνοποίηση» που επιχειρήθηκε το ξεκίνημα δεν είναι αντίστοιχο των προσδοκιών. Ποσώς μας ενδιαφέρει, βέβαια. Ο Παναιτωλικός μας, από την άλλη ,«ψάχνεται» για τα καλά, δίχως φυσικά να ανταποκρίνεται κι αυτός στα προσδοκώμενα. Η εικόνα της ομάδας, έχουμε πολλάκις γράψει ότι δεν είναι για μηδενική συγκομιδή, αλλά τα προβλήματά της τα έχει. Ο Λούις Κάστρο για πρώτη φορά θα έχει σχεδόν γεμάτο «οπλοστάσιο», με τον Μαρσιάλ μοναδικό απόντα. Καλείται να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να παρουσιάσει έναν Παναιτωλικό που θα μπορέσει να διεκδικήσει βαθμούς στο γήπεδο. Πλέον τα περιθώρια έχουν «στενέψει» επικίνδυνα.

Στο Περιστέρι ο Παναιτωλικός θα έχει και τη δυναμική συμπαράσταση του κόσμου του. Πρέπει να σταθούμε σε αυτό. Ήταν μεγάλο πλήγμα στην υπερηφάνεια όλων αυτό που έγινε το Σάββατο και πρέπει να επανορθωθεί. Από τον κόσμο ξεκινά. Πρωτίστως με τη μαζική παρουσία όσων πραγματικά αγαπούν αυτή την ομάδα. Δευτερευόντως με άλλες ενέργειες που έχουν ως προαπαιτούμενα την ειλικρίνεια, τον σεβασμό και τον διάλογο από τους εμπλεκόμενους.

Ο Παναιτωλικός είναι «εν μέσω τρικυμίας» και θέλει ψυχολογία. Η νίκη στο Περιστέρι θα είναι ένας «άθλος» που θα τονώσει το ηθικό, τόσο των παικτών αλλά και των φίλων της ομάδας. Η στήριξη όλων στους παίκτες και τον προπονητή είναι δεδομένη και αυτοί είναι σε «πρώτο πλάνο», τώρα. Στα πόδια τους είναι να πετύχουν, στα πόδια τους κρίνεται η νίκη. Μία νίκη που τουλάχιστον θα δείξει ότι υπάρχει στεριά... στον ορίζοντα.


Υ.Γ: ΔΙΠΛΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΕ!