Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019

Τσίκινης: Καθαρό το γκολ του Παναιτωλικού


Ο πρώην διεθνής διαιτητής, Ηρακλής Τσίκινης, σχολίασε στον αέρα της εκπομπής «ΣΠΟΡ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ», στη συχνότητα του AERAS FM, τη διαιτησία στον αγώνα Ατρομήτου - Παναιτωλικού, τονίζοντας ότι το γκολ του Παναιτωλικού ήταν καθαρό και ότι γενικά, οι «άρχοντες» της αναμέτρησης είχαν κακή απόδοση.

«Ο διαιτητής είχε κακή διαιτησία, ήταν βαρύς. Είχε κακή συνεργασία με το VAR, με μεγάλη χρονική διάρκεια να μεσολαβεί στο να δει και να αποφασίσει σε μία φάση. Εκεί βέβαια μειονεκτεί το VAR, στο ότι πρέπει δηλαδή να μειωθεί ο χρόνος που χρειάζεται για να ληφθεί μία απόφαση γιατί επηρεάζεται ο ρυθμός του παιχνιδιού», είπε αρχικά.

«Ως προς το γκολ του Ατρομήτου μετρά ορθώς. Για το γκολ του Παναιτωλικού είναι πολύ δύσκολη φάση. Ο κανονισμός είναι σαφής για τον παίκτη που σκοράρει. Ο Μοράρ καλύπτεται, ωστόσο υπάρχει ένας παίκτης δίπλα στον σκόρερ, ο οποίος κινείται κοντά δίχως να εμποδίζει τον τερματοφύλακα, αλλά κατά την άποψή μου, αν με ρωτούσατε τι θα έκανα εγώ, θα το έδινα γκολ. Είναι στην κρίση του διαιτητή, αλλά υπάρχει ήδη πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα, δεν πιστεύω ότι επηρεάζει, ο χρόνος είναι απειροελάχιστος για κάτι τέτοιο»

Για την αποβολή του Γιοβάνοβιτς στο τέλος του αγώνα από τον ρέφερι Βρέσκα, ο κ. Τσίκινης τόνισε ότι υπήρξε  σπρώξιμο αλλά δεν τίθεται ζήτημα πειθαρχικού ελέγχου.