Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019

«Ανιδιοτελώς δίπλα στην ομάδα τώρα που το έχει ανάγκη»


Με μεγάλη μας ευχαρίστηση διαβάσαμε ένα πολύ καλογραμμένο άρθρο μέσα από τη σελίδα «Επιστροφή του Παναιτωλικού λαού στο γήπεδο», στο Facebook. Αναδημοσιεύουμε αυτούσια, κατόπιν γραπτής άδειας του αρθρογράφου, δίνοντας έμφαση στα... καταληκτικά του λόγια.

Με τρίτη σερί ήττα συνέχισε ο Παναιτωλικός στο πρωτάθλημα και βρίσκεται στην 13η θέση μαζί με τον Αστέρα, πάνω μόνο από τον τελευταίο Πανιώνιο ο οποίος βρίσκεται στους -3 (ξεκίνησε με -6 τη σεζόν και κέρδισε την Α.Ε.Λ την Κυριακή). Αναμφιβόλως, είναι ένα κάκιστο ξεκίνημα για την ομάδα, κυρίως στο ανασταλτικό κομμάτι, αφού δημιουργικά δεν στερήθηκε από ευκαιρίες και γκολ. Το πρόβλημα εντοπίζεται αμυντικά αφού σε 3 αγώνες έχουμε δεχτεί 7 γκολ (!). Ήταν βέβαιο πως η ομάδα θα παρουσιαστεί «μαγκωμένη» στο ξεκίνημα αφού μιλάμε για νέο κορμό παιχτών, ουσιαστικά για έναν νέο Παναιτωλικό που δεν θυμίζει και τόσο τον περσινό. Η απαραίτητη χημεία δεν έχει βρεθεί προς το παρόν και το καλό ποδόσφαιρο που υπόσχεται ο προπονητής, μέχρι στιγμής δεν έχει αποφέρει ούτε βαθμό.

Για το παιχνίδι με τον Ο.Φ.Η δεν έχουμε και πολλά να πούμε. Η εικόνα της ομάδας, ακόμα και πριν την αποβολή του Μιμίτο, ήταν άσχημη και η φάση της κόκκινης έκανε τα πράγματα πιο εύκολα για τους γηπεδούχους. Το μόνο σημείο αναφοράς του αγώνα ήταν η διάθεση του Αριγίμπι και οι υποσχέσεις που άφησε η εμφάνισή του,αλλά και το γκολ του Μοράρ, ο οποίος πρέπει να πάρει μπροστά και να επανέλθει στα γκολ και στις καλές εμφανίσεις.

Έτσι πλησιάζουμε προς την 4η αγωνιστική, όταν και θα υποδεχθούμε στο κλουβί την Α.Ε.Κ. Μια Α.Ε.Κ που θα προέρχεται από νίκη ψυχολογίας κόντρα στην Λαμία, προσπαθώντας να αφήσει πίσω της την γκέλα της πρώτης αγωνιστικής. Ασφαλώς ένα δύσκολο παιχνίδι για την ομάδα μας,ένα παιχνίδι όμως που κέρδισε 3 στις 4 φορές από το 2016 μέχρι σήμερα. Η πρόσφατη παράδοση δείχνει πως ο Παναιτωλικός με μια πολύ καλή εμφάνιση μπορεί να πάρει την πρώτη του νίκη. 

Αγωνιστικά, ο Παναιτωλικός θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Μιμίτο, ο οποίος θα εκτίσει ποινή μιας αγωνιστικής για την κόκκινη στο Γεντί Κουλέ, είναι όμως πιθανό να ξαναδεί στην αποστολή τους Μαρσιάλ-Ρομάν, οι οποίοι βρίσκονται σε στάδιο αποκατάστασης. Ο Κνετ δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα μετά τον τραυματισμό του, άρα υπολογίζεται κανονικά και αυτός.

Δικαιολογημένα υπάρχει απογοήτευση για το κακό ξεκίνημα, αφού για πρώτη φορά μετά από χρόνια υπήρχαν για την ομάδα μεγάλες προσδοκίες και ενθουσιασμός. Έχουμε χρέος όμως όσοι αγαπάμε τον Παναιτωλικό ανιδιοτελώς να είμαστε δίπλα στην ομάδα και να την στηρίξουμε τώρα που το έχει ανάγκη. Είσαι μάγκας όταν ήσουν εκεί στις μεγάλες επιτυχίες της ομάδας, είσαι όμως ακόμα μεγαλύτερος μάγκας αν ήσουν εκεί όταν η ομάδα πονούσε και είχε ανάγκη τον λαό της. Το μπαλάκι πηγαίνει και πάλι στους ήρωες που, παρά τις συνεχείς αποτυχίες της ομάδας τα τελευταία χρόνια, βρίσκονται κάθε Κυριακή εκεί και στηρίζουν με την παρουσία και την φωνή τους τον σύλλογο.

Αυτοί είναι η ιστορία του Παναιτωλικού, αυτοί είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του!

Αυτοί το Σάββατο θα σπρώξουν την ομάδα προς την πρώτη νίκη της.

Όλοι γήπεδο.
ΜΟΝΟ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ