Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019

Μπελεβώνης: «Παραμύθι ότι διώχνουμε τον κόσμο»


Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος του Παναιτωλικού, Μάκης Μπελεβώνης, μέσα από δηλώσεις που παραχώρησε στο SDNA. Ο κ. Μπελεβώνης τόνισε ότι έγιναν λάθη από μέρους της Π.Α.Ε στη διανομή των εισιτηρίων, ότι δε συνέβη κάτι άσχημο μέσα στο γήπεδο με τους οπαδούς των δύο ομάδων ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ο Παναιτωλικός είναι ανεξάρτητος, δηλώνοντας εμπιστοσύνη και στο πρότζεκτ που «τρέχει» η ομάδα. Ειδικότερα:

«Η αλήθεια είναι πως έγιναν λάθη από μέρους μας στη διανομή των εισιτηρίων του αγώνα με την ΑΕΚ. Δεν υπολογίσαμε σωστά και έτσι όπως θα έπρεπε κάποια πράγματα. Δράττομαι ωστόσο της ευκαιρίας να σημειώσω πως στον Παναιτωλικό υπάρχει μια διαφορετική φιλοσοφία.

Έχουμε ρίξει τα κάγκελα πίσω από τους πάγκους και σε υπόλοιπα σημεία της εξέδρας, ώστε να μην νιώθει ο κόσμο εγκλωβισμένος και αισθητικά να είναι πιο όμορφο το γήπεδο.

Κι εν πάση περιπτώσει αυτό που συνέβη στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, θα κοιτάξουμε να μην ξανασυμβεί. Να το τελειώσουμε. Θα πάρουμε τα μέτρα μας με τον κατάλληλο έλεγχο.

Έχουμε καταλάβει τι συνέβη και τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα. Πέρα από αυτά πάντως, η εικόνα να συνυπάρχουν φίλοι του Παναιτωλικού και της ΑΕΚ στη μεγάλη κερκίδα, χωρίς αντιμαχίες και εκατέρωθεν προκλήσεις ήταν κάτι θετικό. Και γενικότερα δεν συνέβη κάτι άσχημο μέσα στο γήπεδο» ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος του Παναιτωλικού και τοποθετήθηκε και εν συνεχεία για το αιχμηρό σχόλιο των οργανωμένων οπαδών περί γυρίσματος της πλάτης του κόσμου στην ομάδα.

«Αισθανόμαστε σαν... μοναχικοί καβαλάρηδες»
«Τι είναι αυτό που διώχνει τον κόσμο από τα γήπεδα; Οι υποψίες για στημένα παιχνίδια, η βία και το αίσθημα της αδικίας. Ε σε τίποτα από όλα αυτά δεν συμμετέχει ο Παναιτωλικός. Εμείς βαδίζουμε σε έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο. Αν κάνουμε λάθος κάπου βγαίνουμε και το παραδεχόμαστε. Προσπαθούμε να παίξουμε ποιοτικό ποδόσφαιρο κι είναι παραμύθι αυτό που λένε πως έχουμε διώξει τον κόσμο από το γήπεδο. Ο Παναιτωλικός είναι σταθερά στην έκτη και έβδομη θέση στα εισιτήρια τα τελευταία χρόνια. Εμείς έχουμε μια συγκεκριμένη φιλοσοφία για το ποδόσφαιρο, προσπαθούμε να συμβάλουμε στην ανάπτυξή του και νιώθουμε και σε πολλά πράγματα ως...μοναχικοί καβαλάρηδες. Να σας θυμίσω πως ο Παναιτωλικός δεν έχει ούτε έναν δανεικό παίκτη στο ρόστερ του από άλλη ελληνική ομάδα και ουδέποτε έχει μπλεχτεί σε ύποπτα παιχνίδια».

«Κοιτάξαμε την ελληνική αγορά το καλοκαίρι, δεν βρήκαμε αυτό που θέλαμε»

Για το γεγονός πως το φετινό (μεταγραφικό) καλοκαίρι δεν έγινε καμία μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή κάτι που προκάλεσε αρνητικά σχόλια, σχολίασε:

«Το καλοκαίρι φύγανε αρκετοί Έλληνες παίκτες από την ομάδα για λόγους που εμείς κρίναμε. Κοιτάξαμε την ελληνική αγορά, ωστόσο δεν βρήκαμε αυτό που θέλαμε. Κάποιοι παίκτες που μας άρεσαν ήταν πολύ ακριβοί. Μην ξεχνάμε όμως πως στο ρόστερ μας υπάρχουν πολλοί παίκτες προερχόμενοι από τα τμήματα υποδομής, στους οποίους δίνουμε μεγάλο χρόνο συμμετοχής και παίζουν στα εθνικά συγκροτήματα».

«Θα καταφέρουμε να το γυρίσουμε και να πετύχουμε τους στόχους μας»

Παρά την κακή εκκίνηση (τέσσερις ήττες σε τέσσερα ματς) του Παναιτωλικού στη φετινή κούρσα του πρωταθλήματος, ο πρόεδρος της ΠΑΕ δηλώνει αισιόδοξος για τη συνέχεια:

«Θεωρώ πως θα καταφέρουμε να το γυρίσουμε. Θα στηρίξουμε αυτό που έχουμε στήσει και μέχρι να τελειώσει ο α΄γύρος θα κάνουμε τον απολογισμό μας. Θα το παλέψουμε μέχρι τέλους, όπως κάνουμε όλα τα χρόνια. Η ομάδα δεν παίζει άσχημο ποδόσφαιρο, απλά δεν είμαστε όσο ουσιαστικοί πρέπει ούτως ώστε να βρίσκουμε δίχτυα και να παίρνουμε αποτελέσματα. Θέλουμε να πιστεύουμε πως περνώντας μέσα από κύματα θα έρθει η ηρεμία και θα πετύχουμε τους στόχους μας».