Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2019

Λούις Κάστρο: «Χωρίς βαθμούς δεν μπορείς να είσαι ασφαλής»


Eμφανώς απογοητευμένος, με παράπονα από τη διαιτησία τόσο για το γκολ του Μοράρ, όσο και για τις καθυστερήσεις ήταν ο Λούις Κάστρο στη συνέντευξη τύπου. Ο Πορτογάλος τόνισε ότι πιστεύει πώς αξίζει τη δουλειά του, αλλά δίχως βαθμούς στο ποδόσφαιρο κανένας προπονητής δε μπορεί να νιώθει ασφαλής. Ειδικότερα:

«Συγχαρητήρια στον Ατρόμητο για τη νίκη. Γενικότερα δεν μιλάω ποτέ για την διαιτησία και τα λάθη που μπορεί να γίνονται στο παιχνίδι, αλλά αυτό που έγινε εδώ σήμερα είναι παρωδία και κάτι που δεν έχω δει ξανά στη ζωή μου. Έχουμε ένα καθαρό γκολ και διαμαρτυρόμαστε αυτή τη στιγμή. Παρ' όλο που παραπονεθήκαμε κι είπαμε πως είναι μια κανονική φάση κι ένα γκολ, ο διαιτητής συνέχισε το παιχνίδι. Τα 8 λεπτά του έξτρα χρόνου, χωρίς να μετράμε τις καθυστερήσεις, χωρίς να μιλάμε για το ότι καθυστερούσε ο τερματοφύλακας που είναι λογικό γιατί ο Ατρόμητος κέρδιζε. Θα πρέπει να τσεκάρουμε πόσο χρόνο χάσαμε στο VAR. Θα πρέπει να τσεκάρουμε πόσο χρόνο χάσαμε με αυτές τις δύο φάσεις».

Για το αν νιώθει ασφαλής: «Στο ποδόσφαιρο οι προπονητές δεν είναι ποτέ ασφαλείς γιατί τα πάντα εξαρτώνται από τα αποτελέσματα. Όλοι μου δείχνουν την υποστήριξή τους, μου δίνουν τα καλύτερα που θα μπορούσα να έχω στη δουλειά μου και μέχρι τώρα νιώθω άνετα στην ομάδα, και θεωρώ πως αξίζω την δουλειά μου. Αλλά επειδή βρίσκομαι στο χώρο του ποδοσφαίρου πολύ καιρό, ξέρω πως μια ομάδα ακόμα και να παίζει καλά, αν δεν φέρει βαθμούς δεν μπορείς να είσαι ασφαλής».


Για το αν είδε ο ίδιος τη φάση του γκολ του Παναιτωλικού: «Εννοείται πως παρακολούθησα τη φάση. Δεν είμαι στη θέση του διαιτητή, αλλά αυτό που παρακολούθησα είναι πως είναι γκολ. Το οφσάιντ δεν είναι σαν το φάουλ, ή θα είναι οφσάιντ ή θα είναι καθαρό γκολ».

Για την συνέχεια: «Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά όπως πάντα. Πιστεύω πως όλες οι ομάδες είναι δύσκολες, στο ποδόσφαιρο μπορείς να νικήσεις μόνο αν σέβεσαι τους πάντες. Θα πρέπει να προσέξουμε με την Λαμία, όπως ακριβώς με τις υπόλοιπες ομάδες».

Για την εικόνα του Παναιτωλικού στο παιχνίδι: «Κάναμε αρκετά λάθη, αλλά δεν ήταν εύκολο παιχνίδι. Είχαμε την ατυχία να δεχτούμε γκολ στο πρώτο λεπτό. Έχουμε στρατηγική για κάθε παιχνίδι, αλλά όταν δέχεσαι γκολ στο πρώτο λεπτό πρέπει να αλλάξεις όλη την τακτική. Μετά από αυτό προσπαθήσαμε να σκοράρουμε, είχαμε κάποιες ευκαιρίες, αλλάξαμε κάποια πράγματα. Στην έναρξη του δεύτερου μέρους είχαμε μια καλή ευκαιρία με τον Μοράρ κοντά στο τέρμα, με την πρώτη φορά ο Ατρόμητος που προσπάθησε να σκοράρει από την άλλη έβαλε γκολ. Δεν θυμάμαι καμία άλλη ευκαιρία του Ατρόμητου στο δεύτερο ημίχρονο».

Πηγή: gazzetta.gr