Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019

Τα συν και τα πλην του Παναιτωλικού από άποψη στατιστικήςΟ Παναιτωλικός έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές , είναι η μοναδική ομάδα του πρωταθλήματος που δεν έχει αποσπάσει ούτε βαθμό έως τώρα, μετρώντας ισάριθμες ήττες. Αρνητικό στοιχείο και το γεγονός ότι δέχεται με μεγάλη ευκολία τελικές προσπάθειες απ'τις αντίπαλες ομάδες.

Όλες οι ομάδες έχουν πάρει έστω ένα θετικό αποτέλεσμα στο φετινό πρωτάθλημα, εκτός του Παναιτωλικού, παρά το γεγονός ότι ο Πανιώνιος έχει χειρότερη συγκομιδή λόγω της αφαίρεσης βαθμών (-6) , γι' αυτό το λόγο είναι στην τελευταία θέση με -2.

Ακόμη ένα αγκάθι στη φετινή πορεία του Παναιτωλικού, το ότι δημιουργεί μέσο όρο μόλις 5,75 τελικές ανά αγώνα, την ίδια ώρα που δέχεται 12,75 τελικές μέσο όρο από τις αντίπαλες ομάδες. Είναι προτελευταίος στη δημιουργία τελικών προσπαθειών (21), τελευταία είναι η Ξάνθη με 20, ενώ είναι η δεύτερη ομάδα πίσω απ'το Βόλο (56) που δέχεται τις περισσότερες τελικές και συγκεκριμένα 51 έως τώρα σε τέσσερις αναμετρήσεις.

Οι περισσότερες προσπάθειες της ομάδας του Κάστρο είναι σουτ εκτός περιοχής. Έως τώρα στο πρωτάθλημα έχει επιχειρήσει 13 σουτ εκτός περιοχής, ενώ μόλις 7 σουτ εντός μεγάλης περιοχής και 3 κεφαλιές. Η εικόνα του Παναιτωλικού κυρίως στο πρώτο ημίχρονο είναι πολύ πιο θετική σε σχέση με αυτό που βλέπουμε στο δεύτερο ημίχρονο των αγώνων. Το μαρτυράει εξάλλου το γεγονός ότι τα 7 απ'τα 8 γκολ που έχει δεχθεί, έχουν σημειωθεί στο δεύτερο ημίχρονο, μόλις ένα έχει δεχθεί στο πρώτο ημίχρονο, στην Τούμπα απ'τον Σφιντέρσκι.

Παράλληλα όλα τα γκολ του τα έχει πετύχει στο δεύτερο ημίχρονο απ'το 69ο λεπτό και μετά και είναι η ομάδα που μαζί με τον Πανιώνιο δεν έχουν σκοράρει ακόμα στο πρώτο ημίχρονο. Το παιχνίδι με την Α.Ε.Κ ήταν το πρώτο φετινό που δε βρήκε δίχτυα ο Παναιτωλικός.

Σε επίπεδο παικτών ο Κρίστοφερ Κνετ είναι πρώτος στο πρωτάθλημα σε αποκρούσεις έχοντας 17, έναντι 14 του Κότνικ που αγωνίζεται στον Πανιώνιο. Ψηλά ο Παναιτωλικός βρίσκεται και στα κλεψίματα έχοντας 80, είναι δεύτερος πίσω απ'την πρώτη Α.Ε.Λ που έχει 95.  Τέλος, ο Λουίς Κάστρο έως τώρα σε 4 παιχνίδια έχει χρησιμοποιήσει συνολικά 21 ποδοσφαιριστές, χρησιμοποιώντας σχεδόν όλη την ομάδα.