Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019

Αισθητή η βελτίωση αλλά έχει «ανηφόρα»...


Ο Παναιτωλικός δεν τα κατάφερε ούτε απέναντι στην Λάρισα καθώς παραχώρησε ισοπαλία (2-2) σε ένα παιχνίδι που ήταν πολύ καλύτερος σε σχέση με ότι είδαμε επί Κάστρο. Ο Μάκης Χάβος έκανε κάποιες αλλαγές και έτσι ο Τίτορμος ήταν διαφορετικός. Ωστόσο, παρά τη μεγάλη προσπάθεια για ανατροπή ένα ατομικό λάθος του στέρησε το τρίποντο.

Η ομάδα παραμένει στα πολύ χαμηλά της βαθμολογίας, αλλά τουλάχιστον χθες έδειξε διάθεση ενώ πλέον έχει προπονητή και συνεργάτες που μπορούν να τον βγάλουν από το τέλμα. Παράλληλα, έγινε ξεκάθαρη και ανακοινώσιμη η προσπάθεια ενίσχυσης με τουλάχιστον 3 μεταγραφές τον Γενάρη.

Στα καθαρά αγωνιστικά το δίδυμο Ταχάρ-Σίεστεντ τα πήγε πολύ καλά και δύσκολα μπορεί να αλλάξει στην συνέχεια. Αίσθηση προκάλεσε κάτι που και τα παιδιά της εκπομπής «Παναιτωλικός... Κι όπου μας βγάλει» ανέμεναν, δηλαδή Λουσέρο στο αριστερό φτερό της άμυνας την στιγμή που οι Μπάλμπι, Λιάβας και Παρράς ήταν διαθέσιμοι. Ο Άντριαν τα πήγε καλά αλλά είναι σίγουρο ότι στα 35 δεν μπορεί να κάνει τις κούρσες που η θέση απαιτεί. 

Κακή ήταν η παρουσία των Ντάλσιο, Μοράρ, στα ρηχά κινήθηκε και ο Αριγίμπι. Ο πρώτος, μετά την πρεμιέρα «χάνεται» και είναι προτιμότερο να καθίσει στον πάγκο αν δεν μπορεί να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις. Ο Αριγίμπι έχει ποιότητα αλλά ακόμα «ψάχνεται» ενώ ο Ρουμάνος είδε τον «Ζλάταν των φτωχών» να κάνει στην πρώτη του επαφή μια απίστευτη γκολάρα. Πρώτη φορά φέτος ο Παναιτωλικός ήταν παραγωγικότερος του αντιπάλου του. Η ομάδα έβγαλε τσαμπουκά και αυτό μας άρεσε. Αν διορθωθούν τα ατομικά λάθη, θα έρθουν και οι νίκες. 

Το τελικό 2-2 αφήνει απογοήτευση ενώ δεν απομακρύνει την εσωστρέφεια και την περιχαράκωση. Πίσω από αυτό όμως το πρόσημο είναι θετικό απέναντι σε μια καλύτερη ομάδα, όπως είναι σε αυτό το σημείο της χρονιάς, η Α.Ε.Λ. Με την επιστροφή Μαλή και εν καιρώ του Καμαρά θα έχουμε πλέον την δυνατότητα να ελέγξουμε το τι μπορεί να πετύχει αυτό το σύνολο. Η ομάδα θα «δέσει» προπόνηση με την προπόνηση. Ο Χάβος εμπνέει εμπιστοσύνη και μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση. Η ενίσχυση, ωστόσο, είναι κομβικής σημασίας αρκεί να μην είναι αργά ως τότε και να έχουν έρθει κάποιες νίκες. 

Υ.Γ. 1: Ο Χάβος χρειάζεται χρόνο. Το έλλειμμα που φαίνεται να έχει αφήσει η εποχή Κάστρο σε επίπεδο φυσικής κατάστασης και τακτικής θέλει δουλειά για να διορθωθεί. 

Υ.Γ. 2: Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν πολύ όμορφη. Να συνεχίσει η Π.Α.Ε την προσπάθεια με τις προσκλήσεις και τους μαθητές.

Υ.Γ. 3: Στήριξη μέχρι τέλους και συσπείρωση για να σώσουμε την ομάδα. 

Υ.Γ. 4: Πολλά μπράβο στην ομάδα Μπάσκετ για την νίκη στην πρεμιέρα.