Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019

Η ενίσχυση θα έρθει, ο Χάβος είδε τα προβλήματα...Παρά το γεγονός ότι ο Παναιτωλικός το καλοκαίρι απέκτησε αρκετούς ποδοσφαιριστές και κάλυψε τις απώλειες των αποχωρήσεων, τα προβλήματα σε θέσεις είναι εμφανή, με τον Μάκη Χάβο, το Σάββατο μέσα απ' τη συνέντευξη τύπου, να κάνει λόγο για ενίσχυση τουλάχιστον σε τρεις θέσεις.

Του Αλέξανδρου Κουτσιούμπα

Είναι σίγουρα νωρίς να μιλάμε για μεταγραφές και αποχωρήσεις, ωστόσο τα συμπεράσματα ήδη έχουν βγει έπειτα από τις πρώτες 7 αγωνιστικές, με την ομάδα να πονάει σε τρεις συγκεκριμένες πλευρές. Ξεκινάμε απ'τη θέση του τερματοφύλακα εκεί όπου παραδοσιακά ο Παναιτωλικός είχε πάντα τον φύλακα - άγγελό του, τον άνθρωπο που ενέπνεε απόλυτη εμπιστοσύνη και στους αμυντικούς (Τσενάμο, Ράφαελ, Κυριακίδης). Φέτος αποκτήθηκε ο Κνετ, ο οποίος ήρθε απ'την Αυστρία με τις καλύτερες συστάσεις για να είναι ο βασικός γκολκίπερ της ομάδας, μετά τον παραγκωνισμό του Κυριακίδη. Δυστυχώς, ο Αυστριακός δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα έως τώρα και αρκετές φορές έχει δεχθεί γκολ που δεν επιτρέπονται από έναν έμπειρο τερματοφύλακα, με συνέπεια ο Παναιτωλικός να έχει «πληρώσει» ακριβά τα λάθη του.

Ο δεύτερος τερματοφύλακας Γιαννακόπουλος έγινε πρώτος εδώ και δύο αγωνιστικές, πραγματοποίησε μία εκπληκτική εμφάνιση στη Λαμία, όμως κόντρα στην Α.Ε.Λ έδειξε αστάθεια και έλλειψη σιγουριάς στο παιχνίδι του, με αποτέλεσμα να ευθύνεται για την ισοφάριση της Α.Ε.Λ, με τον τρόπο που έκανε την έξοδο. Ο Νίκος είναι ένας καλός τερματοφύλακας, όμως δυστυχώς πολλές φορές του λείπει η αυτοπεποίθηση. Αποτέλεσμα όλων αυτών , ο Παναιτωλικός να έχει δεχθεί πολλά εύκολα γκολ από λάθη των τερματοφυλάκων του σε συνδυασμό βέβαια πολλές φορές και με την αμυντική του λειτουργία. Ενίσχυση νούμερο 1 στα γκολπόστ, παίκτης με εμπειρία και σταθερότητα το ζητούμενο.

Η θέση του αριστερού μπακ είναι μεγάλο θέμα τη φετινή σεζόν. Μετά την αποχώρηση των Τσοκάνη και Αμαράλ, η ομάδα ενισχύθηκε με τον Μπάλμπι και δεύτερο αριστερό μπακ τον Παρρά που ωστόσο ακόμη δεν έχουμε δει σε επίσημο ματς φέτος. Ο Λιάβας ξεκίνησε σε αυτή τη θέση στην αρχή της σεζόν, χωρίς να δώσει τα αναμενόμενα, ένας παίκτης που η φυσική θέση του όμως είναι στο δεξιό άκρο της άμυνας, έπειτα είδαμε τον Μπάλμπι ο οποίος στα περισσότερα παιχνίδια ήταν στατικός χωρίς προωθήσεις και πρωτοβουλίες, με μοναδικό χάρισμά του οι εκτελέσεις των στημένων φάσεων. Στο τελευταίο παιχνίδι, ο Χάβος βλέποντας το πρόβλημα που υπάρχει στη συγκεκριμένη θέση, χρησιμοποίησε τον βιονικό Λουσέρο που πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, ωστόσο κι εδώ η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση με παίκτες που να έχουν τα χαρακτηριστικά των Ρότσα, Τσοκάνη ή Αμαράλ. 

Ενίσχυση νούμερο 3, η θέση στο δέκα. Είναι δεδομένο ότι ο Ντάλσιο δε μπορεί να ανταπεξέλθει σ' αυτό το ρόλο έως τώρα, χρειάζεται ένα καθαρό δεκάρι η ομάδα που θα μοιράζει εύκολα την τελική πάσα και θα μπορεί να σπάει την αντίπαλη άμυνα με κάθετες μπαλιές. Είναι καίριες και οι τρεις αυτές θέσεις, σίγουρα ο Παναιτωλικός δεν έχει πάρει βοήθειες ούτε απ'τα εξτρέμ του στο βαθμό που χρειάζεται, εκεί όμως έχει επιλογές παικτών. 

Ο Μάκης Χάβος οφείλει ωστόσο να πορευτεί με το υπάρχον υλικό και να βρει όσο το δυνατόν περισσότερες λύσεις μέχρι την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, το έκανε με τον Λουσέρο, μένει να δούμε και μέσα απ'τις προπονήσεις σε πόσες άλλες δοκιμές θα προχωρήσει.