Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2019

Ή αλλάζει ή «βουλιάζει»...


Ο Παναιτωλικός κατάφερε να κάνει σεφτέ στο φετινό πρωτάθλημα έστω και στην 6η (!) αγωνιστική καθώς απέσπασε την ισοπαλία (0-0) στην Φθιώτιδα. Η ομάδα προβλημάτισε σε έναν ακόμη αγώνα αλλά σε αντίθεση με άλλες αναμετρήσεις, η τύχη ήταν με το μέρος της με πολυτιμότερο τον Γιαννακόπουλο που «κατέβασε τα ρολά» έκλεψε τον βαθμό από την ανώτερη Λαμία. Όμως, απαιτείται άμεσα ένα... «ηλεκτροσόκ».

Του Γιάννη Μπίτα

Αγωνιστικά ο Τίτορμος μοιάζει να έχει από τα πιο αδύναμα ρόστερ της κατηγορίας. Δεν παράγει ευκαιρίες, δεν παίζει ποδόσφαιρο και ανασταλτικά έχει πολλά θέματα. Φτάνοντας κοντά στα μέσα του Οκτωβρίου δεν μπορείς να περιμένεις θεαματική εξέλιξη από αυτούς τους ποδοσφαιριστές και αυτόν τον προπονητή. Ο Παναιτωλικός είναι «άρρωστος» και το μόνο που δεν βοηθά είναι η γκρίνια που θα τον ρίξει πιο χαμηλά. 

Και τι εννοώ γκρίνια; Εδώ που φτάσαμε, πλέον, δεν έχει σημασία πόσοι Αεκτζήδες ήταν στο γήπεδο και που έκατσαν. Δεν έχει σημασία αν αυτοί που ήρθαν ήταν από την Αθήνα ή από τις γύρω περιοχές. Δεν έχει σημασία να σχολιάσουμε το πόσοι είναι ΜΟΝΟ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΙ: Αν είναι 9000+ που ήταν στην Νέα Σμύρνη το 2009 ή 1600 που πήραν φέτος διαρκείας. Και φυσικά δεν έχει σημασία να σχολιάσουμε το πόσο κοστίζουν οι πυρσοί.

Παράλληλα, μπορεί το πλάνο της διοίκησης με το πορτογαλικό μοντέλο να φαίνεται ότι αποτυγχάνει ξανά, αλλά να φύγουν 15 ποδοσφαιριστές Οκτώβριο μήνα μάλλον είναι αδύνατο. Στο διάστημα της διακοπής πρέπει να γίνουν κινήσεις που θα αλλάξουν έστω την ψυχολογία της ομάδας. Ο Κάστρο έχει στηριχτεί απόλυτα αλλά η κλεψύδρα έχει αρχίσει να αδειάζει επικίνδυνα. Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι αδιάφοροι, αλλά καλοί ή κακοί, αυτοί είναι και θα πρέπει να τους στηρίξουμε για να βγει η σεζόν. Μπορεί να είναι ακόμα νωρίς αλλά μπροστά μας έχουμε ένα ακόμη ματς που κρίνονται... όλα, με την Λάρισα στις 19/10. Αυτό το παιχνίδι πρέπει να το πάρει ο κόσμος. Ένα κλουβί από τα παλιά μπορεί να κερδίσει τον οποιοδήποτε. 

Συνεπώς, η Π.Α.Ε να βοηθήσει με τις τιμές και οι Αγρινιώτες με την σειρά τους να έρθουν να παίξουν μπάλα στις εξέδρες... Όλοι μαζί να σώσουμε τον Παναιτωλικό και καταμερισμός ευθυνών στην ώρα τους.