Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019

Χάβος: «Δε φοβάμαι τον Παναιτωλικό, χρειάζεται ενίσχυση»Άκρως ρεαλιστής, έχοντας απόλυτη γνώση και συναίσθηση της κατάστασης ο Μάκης Χάβος τόνισε τα αυτονόητα στη συνέντευξη τύπου, στην οποία αναφέρθηκε τόσο στο σημερινό παιχνίδι, όσο και στην ενίσχυση που απαιτείται άμεσα για την ομάδα. Ειδικότερα:

«Καταρχήν να πω ότι χαίρομαι που βρίσκομαι μαζί σας μετά από λίγο καιρό. Βλέπω πρόσωπα οικεία και γνωστά και ελπίζω να έχουμε καλή συνεργασία. Βρισκόμαστε λίγες μέρες στην ομάδα προσπαθήσαμε να αλλάξουμε την ψυχολογία και να βάλουμε πράγματα από τη φιλοσοφία μας. Ήταν λίγες οι μέρες παρόλα αυτά με τη βοήθεια του κόσμου μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι. Ήταν μέτριο το ματς και παρά το γκολ τα παιδιά αντέδρασαν και ισοφάρισαν. Στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς να παίξουμε το ποδόσφαιρο που θέλουμε, είχαμε τον έλεγχο του αγώνα δίχως να δεχθούμε σουτ. Με ενοχλεί αφάνταστα να παλεύεις 90' και να ισοφαρίζεσαι από στατική φάση. Αυτά έχει το ποδόσφαιρο και είναι σκληρό. Χάρηκα γιατί είδα αντίδραση. Δεν φοβάμαι τον Παναιτωλικό» τόνισε αρχικά ο κόουτς των καναρινιών.

Ερωτώμενος για το αν το υπάρχον υλικό μπορεί να κρατήσει την ομάδα στην κατηγορία είπε: «Υπάρχει όλη η καλή διάθεση να υπάρξει ενίσχυση από μέρους διοίκησης. Χρειάζονται τουλάχιστον 3 παίκτες για να βοηθήσουν σε καίριες θέσεις. Δεν είναι σωστό εκ μέρους μου και ενώ απομένουν δύο μήνες ως τη μεταγραφική περίοδο, να μιλήσω γι’ αυτό, όμως. Νομίζω τα έχετε δει όλοι και τα γράφετε».

Συνεχίζοντας υπογράμμισε: «Σήμερα παίζαμε με μια ομάδα που πήγε στον Άρη και έκανε το 0-2, 3-2, μην το ξεχνάμε. Το ποδόσφαιρο είναι σκληρό και πρέπει να γίνουμε κι εμείς ακόμη πιο σκληροί. Το πιο σημαντικό είναι οι παίκτες που θα έρθουν να είναι καλοί. Παίζει σημαντικό ρόλο η ικανότητα του παίκτη. Είναι καλύτερο να είναι Έλληνας αλλά πρέπει πρώτα να έχει προσωπικότητα».

Για το γεγονός πως ο Παναιτωλικός δεν κατάφερε να διαχειριστεί το υπέρ του σκορ ανέφερε: «Για να τα λέμε όλα, σήμερα ο Παναιτωλικός ήταν πίσω στο σκορ και αντέδρασε. Από εκεί και πέρα είναι στενάχωρο αυτό που συνέβη. Το πιο σημαντικό πράγμα στο ποδόσφαιρο είναι η ψυχολογία και η τακτική».

Σε ερώτησή μας για το πώς σκοπεύει να διατηρήσει την ομάδα σε θέση να διεκδικήσει τις πιθανότητές της για την παραμονή μέχρι τη μεταγραφική περίοδο, ο Μάκης Χάβος υποσχέθηκε λακωνικά «δουλειά» εντός κι εκτός γηπέδου.