Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019

Γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας και... γρήγορα!


Ο Παναιτωλικός μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Λούις Κάστρο είναι σε αναζήτηση προπονητή. Οι μέρες, για να μην πούμε οι ώρες, που περνούν είναι κρίσιμες. Τα χρονικά περιθώρια για την ομάδα ήταν άλλωστε στενά πριν από τη φυγή του Πορτογάλου. Η διαδοχή είναι πολυσύνθετη υπόθεση και πρέπει να «κλείσει» τόσο άμεσα όσο και... «σίγουρα».

Του Κωνσταντίνου Ρίγκου 

Από το βράδυ της Παρασκευής που έγινε γνωστό το «διαζύγιο» με τον Κάστρο, το ενδιαφέρον των φίλων του Παναιτωλικού μονοπωλεί το ποιος θα καθίσει στην... «ορφανή» θέση στον πάγκο. Από το περιβάλλον της ομάδας διέρρεε ότι οι προσπάθειες θα ενταθούν για προπονητή από την ελληνική αγορά. Σωστή λογική, αναμφισβήτητα. Το πορτογαλικό μοντέλο απέτυχε δις, η ομάδα είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, επομένως απαιτείται γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας.

Ο πρωταρχικός στόχος των ανθρώπων της διοίκησης, όπως συνηγορούν όλες οι πληροφορίες μέχρι τώρα, ήταν ο Γιάννης Πετράκης. Εδώ και λίγες ώρες φαίνεται ότι η υπόθεση του Ρεθυμνιώτη προπονητή έχει «στραβώσει». Τα ονόματα που «ακούγονται» είναι πολλά. Άλλα ευσταθούν, άλλα όχι. Τα δεδομένα είναι πολύ συγκεκριμένα, πάντως.

Και ποια είναι αυτά; Πρώτον: Η υπόθεση του επόμενου προπονητή πρέπει να «κλείσει» ΑΜΕΣΑ. Ο αγώνας με τη Λάρισα είναι το Σάββατο, ο διαθέσιμος χρόνος για δουλειά είναι λιγοστός. Δεύτερον: Όποιος κι αν είναι ο επόμενος κόουτς της ομάδας, πρέπει να είναι Έλληνας ή έστω γνώστης του ελληνικού πρωταθλήματος. Αδιαπραγμάτευτα. Τρίτον: Θα πρέπει η ομάδα να αφουγκραστεί τόσο τις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί όσο και τα «θέλω» του κόσμου, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό. Το σταυροδρόμι για την ομάδα είναι κρίσιμο, κακά τα ψέματα. Τέταρτον και τελευταίο, για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος και να διορθωθούν τα πράγματα απαιτούνται υπερβάσεις (χρονικές, αγωνιστικές, ενδεχομένως και οικονομικές)

Ως φίλος του Παναιτωλικού, αυτά αναγνωρίζω. Ο Τίτορμος για να μπει πάλι σε ίσιο δρόμο θέλει σωστές επιλογές. Και μάλιστα... γρήγορα, διότι ο χρόνος, δυστυχώς, δεν είναι με το μέρος μας.