Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019

6+1 σημεία της κρίσης του Παναιτωλικού


Η κατάσταση για τον Παναιτωλικό είναι η κρισιμότερη των τελευταίων ετών. Ενδεχομένως η πιο κρίσιμη καμπή της «εποχής Κωστούλα». Ο φετινός Παναιτωλικός παραπαίει και το TitormosNet καταγράφει 6+1 «σημεία» που αφορούν τους πάντες και πάντα γύρω από την ομάδα.

  • Η φετινή σεζόν αποτελεί έναν «εφιάλτη» χωρίς τέλος για τον Παναιτωλικό που αγνοεί τη νίκη 10 αγωνιστικές. Η ομάδα δεν είχε ποτέ ξανά τέτοια αφετηρία στην ιστορία της ανεξάρτητου κατηγορίας. Αγωνιστικά, πλέον, δε χρειάζεται να γίνει κάποια εκτενέστερη αναφορά, πέραν του ότι είναι αδιανόητο να χάνει η ομάδα συνεχώς με αποβολές και «φθηνά» γκολ.
  • Η διοίκηση ρίσκαρε το καλοκαίρι και δυστυχώς το σχέδιο απέτυχε παταγωδώς. Δε χώρα αμφιβολία ότι και ο πιο απαισιόδοξος φίλαθλος περίμενε αυτό το αδιέξοδο και φυσικά ούτε οι ίδιοι οι άνθρωποι της ομάδας. Ουδείς νοήμων Παναιτωλικός θα πίστευε ότι οι άνθρωποι της Π.Α.Ε μιλούσαν για εξάδα για να κοροϊδέψουν τον κόσμο, ούτε για να πουληθούν 100 διαρκείας παραπάνω. Το ότι θέλουμε όλοι το καλό της ομάδας είναι δεδομένο. Το θέμα είναι το κατά πόσο αυτό μπορεί να επιτευχθεί και πώς.
  • Τι σώζεται από δω και πέρα είναι το ερώτημα που «βασανίζει» τον κόσμο αλλά και την διοίκηση. Μέσα σε όλα υπάρχει ένας άνθρωπος στον πάγκο που βάζει πλάτη σε μια εποχή που κανένας δεν θα αναλάμβανε. Έχει διορθώσει κάποια πράγματα αλλά το φετινό ρόστερ έχει «χαμηλό» ταβάνι για να μπορέσει ο οποιοσδήποτε να κάνει... θαύματα. Μην κοροϊδευόμαστε. Όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να πείσουν μέχρι και τον πιο δύσπιστο ότι ποιοτικά το φετινό ρόστερ συγκρίνεται με περασμένες σεζόν.
  • Για τον Παναιτωλικό η ιστορία της φετινής σεζόν θα είναι τα επόμενα 6 παιχνίδια μέχρι το τέλος του 2019. Αν στα εντός έδρας ματς με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, Π.Α.Ο.Κ, Ο.Φ.Η και τα εκτός σε Νέα Σμύρνη και Πηγάδια η βαθμολογική συγκομιδή είναι πενιχρή τότε, η έτσι κι αλλιώς δύσκολη αγορά του Γενάρη δεν θα μπορεί να σώσει τον «βαλτωμένο» Τίτορμο. Απαιτούνται νίκες μεγάλες απέναντι σε πολύ ισχυρούς αντιπάλους, τη στιγμή που η ομάδα έχει αποδειχθεί ανεπαρκής απέναντι σε ανίσχυρους. Απαιτούνται μεγάλες νίκες σε Γήπεδο που θα θυμίζει ΑΓΡΙΝΙΟ κι όχι σε Γήπεδο με 3.000 φιλοξενούμενους.
  • Και πάμε πλέον στο κρισιμότερο. Τι θα κάνει ο κόσμος; Φυσικά αυτό το ερώτημα δεν αφορά τους οργανωμένους αλλά κυρίως τον απλό κόσμο που παρακολουθεί με αγωνία το δυσοίωνο μέλλον της ομάδας στην κατηγορία. Η σεζόν θέλει «γερό» στομάχι όπως πολλάκις ειπώθηκε. Η Π.Α.Ε οφείλει αφενός να είναι προσεκτική στη διαχείριση των εισιτηρίων με τους μεγάλους και αφετέρου να βοηθήσει με τρόπους που θα προσελκύουν ακόμα περισσότερο ώστε να μην έχει κανένας άλλοθι.
  • Ο λαός του Παναιτωλικού που είτε έχει μνήμες στο «ξερό», είτε θυμάται την Δ', είτε τη Νέα Σμύρνη και το «καραβάνι» της ανόδου, είτε την περίοδο της ευημερίας με την ομαδάρα του Χάβου που χτύπησε την πόρτα της Ευρώπης ΠΡΕΠΕΙ στα εναπομείναντα παιχνίδια του '19 να κάνει ξανά κλουβί την Προυσιωτίσσης όπως σε όλα αυτά τα παιχνίδια που ο φιλοξενούμενος έμπαινε στο γήπεδο για να χάσει από τον ΠΕΡΗΦΑΝΟ κόσμο του Γυμναστικού Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου. Χρειάζεται όμως και κίνητρο... Αμιγώς ποδοσφαιρικό.
  • Από την ανακοίνωση των οργανωμένων επιλέγουμε να κρατήσουμε την ουσία: «Εμείς θα σε κρατήσουμε Παναιτωλικέ»!