Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2019

Μάχη που οφείλει να κερδίσει


Ο Παναιτωλικός κατόρθωσε με την αυγή του Νοεμβρίου να πάρει επιτέλους την πρώτη επίσημη νίκη του στη σεζόν. Αυτή ήρθε για το θεσμό του Κυπέλλου απέναντι σε έναν σαφώς υποδεέστερο αντίπαλο. Ακολουθεί ο αγώνας με τον Αστέρα Τρίπολης, στον οποίο η ομάδα του Χάβου οφείλει να νικήσει.

Του Κωνσταντίνου Ρίγκου

Ο αγώνας απέναντι στον Ιάλυσο για πολλούς πέρασε στα «ψιλά» γράμματα στο κάτω μέρος της οθόνης. Δεν είναι έτσι. Και δεν είναι έτσι γιατί δεν έχουν περάσει 3 εβδομάδες γεμάτες από το δίτερμα απέναντι στην Α.Ε Καραϊσκάκης που ο Παναιτωλικός τρόμαξε να κρατήσει το 1-0 υπέρ του. Ούτε βέβαια αποτελεί και δείγμα ασφαλούς αξιολόγησης για τη συνέχεια. Ότι καλό έχει χτίσει μέχρι στιγμής ο Χάβος έχει «γκρεμιστεί» από ατομικά λάθη. Τόσο απέναντι στην Α.Ε.Λ όσο και απέναντι στον Άρη. 

Το κακό δεν πρέπει να τριτώσει και οι λόγοι είναι πολλοί. Αρχικά βαθμολογικοί. Ο ένατος Αστέρας έχει 9 βαθμούς. Αν φύγει με νίκη από το Αγρίνιο, ο Παναιτωλικός θα απέχει 10 ολόκληρους πόντους από την 9η θέση! Τα περιθώρια είναι επιεικώς... στενά. Δευτερευόντως, η νίκη απέναντι στον Ιάλυσο δημιουργεί κατάλληλες ψυχολογικές συνθήκες για τα παιχνίδια που ακολουθούν. Οι προσεχείς αντίπαλοι (Αστέρας, Βόλος, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος) είναι τόσο ομάδες που ο Παναιτωλικός αντιμετώπισε στην προετοιμασία του και νίκησε όσο και ομάδες που βρίσκονται επίσης χαμηλά στη βαθμολογία. Θα ήταν ιδανικό να μπορέσει ο Τίτορμος μέσα στο Νοέμβρη να κάνει μία καλή ρελάνς αποτελεσμάτων ώστε να κοιτάξει και τη μεταγραφική του ενίσχυση με άλλο νου και άλλη άνεση.

Οι διαμορφωμένες συνθήκες σαφώς και είναι δύσκολα διαχειρίσιμες αλλά δεν υπάρχει καμία άλλη επιλογή από το να δώσει η ομάδα τη μάχη της. Μόνο που στη μάχη αυτή ο Παναιτωλικός οφείλει να βγει νικητής, οφείλει να αντιστρέψει τα δεδομένα, οφείλει να σώσει την κατηγορία. Τα υπόλοιπα έπονται. Ραντεβού στην Προυσιωτίσσης την Κυριακή το απόγευμα.

Υ.Γ: Καλό μήνα στους απανταχού Παναιτωλικούς της υφηλίου. Το γράφω και μου φαίνεται σαν ψέμα, έχω σχεδόν ξεχάσει πότε παίξαμε τελευταία φορά Κυριακή εντός.