Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019

Μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ!


Από το παιχνίδι του Βόλου έχουν περάσει αρκετές μέρες και συνειδητά δεν θέλησα να εξωτερικεύσω καμία από τις σκέψεις μου. Τα πράγματα για τον Παναιτωλικό έχουν γίνει πάρα πολύ δύσκολα, αυτή είναι η αντικειμενική αλήθεια. Αλλά η αλήθεια έχει πάντα δύο όψεις.

Του Κωνσταντίνου Ρίγκου

Το Σάββατο δεν μπορούσα να πιστέψω αυτά που έβλεπα, όπως και τόσος κόσμος άλλωστε, είτε από εδώ στο Αγρίνιο είτε μέσα στο Πανθεσσαλικό. Το εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο πήγε «στράφι». Μία ακόμη αποβολή, εκ νέου «χαζά» γκολ, από στημένες φάσεις, μία ομάδα που δεν μπορεί να μετουσιώσει σε νίκη τα όσα καλά έχει αρχίσει να «βγάζει» στο γήπεδο.

Στεναχώρια, θυμός, απογοήτευση. Λογικά τα συναισθήματα. Πολύς κόσμος «ξέσπασε» και «ξεσπά» ακόμη μέχρι και σήμερα. Όλοι μας έχουμε δικαίωμα να κρίνουμε, βάσει του τι βλέπουμε. Όλοι μας όμως θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε και την κρισιμότητα της κατάστασης. Ο Παναιτωλικός έχει μπροστά του έναν «Γολγοθά». Αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό. 

Έγιναν λάθη το καλοκαίρι. Όποιος βρίσκεται κοντά στην ομάδα δεν θα ακούσει από το στόμα κανενός αντίθετους ισχυρισμούς. Η κατάσταση που διαμορφώθηκε είναι τέτοια που τώρα ο Παναιτωλικός έχει μπει για τα καλά στο... «στόχαστρο». Αρκεί να δούμε τα αποτελέσματα της Ξάνθης και της Λάρισας για να αντιληφθούμε λίγο τι ακριβώς γίνεται. Αρκεί να αναλογιστούμε το αν θα έδινε ο ρέφερι στο Πανθεσσαλικό την δεύτερη κίτρινη σε παίκτη του Βόλου, αν υπήρχε η δυνατότητα... Δε θα το έκανε, φυσικά.

Ο Παναιτωλικός αγωνιστικά πληρώνει τα λάθη του. Λάθη σχεδιασμού, λάθη αγωνιστικά, λάθη πάσης φύσεως, ναι. Αλλά πληρώνει και την επιλογή του να είναι έξω από τα... σκατά του ελληνικού ποδοσφαίρου εδώ και τόσα χρόνια. Δεν υπάρχει άνθρωπος αυτή τη στιγμή μέσα στον οργανισμό του Παναιτωλικού που να πιστεύει ότι η ομάδα αξίζει να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση και δε νομίζω ότι υπάρχει και κάποιος φίλος της ομάδας που να θεωρεί την βαθμολογική συγκομιδή αντιπροσωπευτική. 

Η δική μου οπτική στην παρούσα φάση είναι η απλούστερη. Η έλευση του Χάβου έχει αλλάξει την εικόνα της ομάδας το διακρίνουμε όλοι μας. Δυστυχώς, τα αποτελέσματα δεν έχουν έρθει και το πρόγραμμα μπροστά μας είναι πολύ δύσκολο. Εκτός των άλλων, βλέπουμε με κάθε πιθανό κι απίθανο τρόπο ότι δε μας θέλουν στην κατηγορία. Και ρωτάω: Θα τους κάνουμε τη χάρη;

Παναιτωλικός ήμουν όταν ο Κουτσοσπύρος το «κάρφωσε» στο Πανθεσσαλικό. Παναιτωλικός ήμουν όταν παίζαμε με του Λιγνιτωρύχους. Παναιτωλικός ήμουν όταν ανεβήκαμε κατηγορία, Παναιτωλικός θα είμαι ακόμα κι αν πέσουμε. Εσύ; Παναιτωλικός σημαίνει να είσαι δίπλα στην ομάδα, με τα καλά και τα στραβά της. Τώρα είναι η ώρα που ο Παναιτωλικός μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Όλα τα υπόλοιπα ακολουθούν, αφού σωθεί πρώτα η χρονιά.


Υ.Γ. 1: Για να καταλαβαινόμαστε. Ο Παναιτωλικός κλήθηκε σε απολογία για υβριστικά συνθήματα τη στιγμή που ο Βόλος κλήθηκε κι αυτός επειδή ο Μπέος έκανε βόλτες όπου ήθελε στο γήπεδο χωρίς καμία διαπίστευση.

Υ.Γ. 2: Ήδη τα πρώτα ονόματα έχουν αρχίσει να ακούγονται. Μεταγραφές θα γίνουν, κοινό μυστικό είναι, άλλωστε. Αλλά θα ασχοληθούμε εν καιρώ με αυτό το ζήτημα.

Υ.Γ. 3: Τον Παναιτωλικό θα τον κρατήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.