Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019

Τεράστιες οι... παγίδες της πλατείας!


Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, ο Παναιτωλικός στη Νέα Σμύρνη θα δώσει τον... ύστατο αγώνα, σε ένα ντέρμπι ουραγών, το οποίο θα καθορίσει εν πολλοίς τη μοίρα του.


Του Κωνσταντίνου Ρίγκου
Αρκεί να δει κανείς το πρόγραμμα που ακολουθεί για τον Παναιτωλικό του Μάκη Χάβου μετά τον Πανιώνιο. Ολυμπιακός, Π.Α.Ο.Κ, Ξάνθη, Ο.Φ.Η, Α.Ε.Κ, Ατρόμητος. Δεν είναι υπερβολή. Αν ο Παναιτωλικός δεν νικήσει ούτε και στη Νέα Σμύρνη οριακά αρχίζουν να γίνονται οι σκέψεις ότι το «τρένο» της παραμονής ίσως και να έχει χαθεί...

Η ομάδα έχει δείξει ότι μπορεί, έχει κάνει εμφανίσεις τον τελευταίο μήνα που καταδεικνύουν ότι η αλλαγή προπονητή λειτούργησε ευεργετικά, αλλά πλέον δεν αρκούν μόνο οι εντυπώσεις. Απαιτείται ουσία. Απαιτείται νίκη. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τον Πανιώνιο. Και οι γηπεδούχοι έχουν αντιληφθεί κι αυτοί για τα καλά τη σπουδαιότητα του παιχνιδιού. Προέρχονται μάλιστα και από μεγάλο αποτέλεσμα, απέναντι στον Ολυμπιακό. 

Θεωρώ ότι ο Παναιτωλικός υπερέχει ποιοτικά του Πανιωνίου αλλά αυτό πρέπει να φανεί στο γήπεδο. Εκεί όπου ο Πανιώνιος βγάζει μεγάλη μαχητικότητα και τσαμπουκά. Η γηπεδούχοι ήδη με κάθε δυνατό τρόπο και μέσο προσπαθούν να φτιάξουν «κλίμα» ενόψει Σαββάτου και η «απάντηση» του Παναιτωλικού πρέπει να είναι δυναμική: Ο κόσμος της ομάδας πρέπει να δώσει μαζικό παρόν στις κερκίδες του γηπέδου του Πανιωνίου. Παράλληλα, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδείξει η ομάδα τόσο ως προς τη φιλοξενία που θα τύχει από τους γηπεδούχους όσο και ως προς τη συμπεριφορά που θα έχουν απέναντί της οι διαιτητές. 

Ο κ. Σκουλάς θα διευθύνει την αναμέτρηση (που ήταν πρώτο θέμα προ δύο εβδομάδων για τη διαιτησία του στο Ολυμπιακός-Ατρόμητος) ενώ ο κ. Τζήλος (που έχει και ιστορικό με τον Παναιτωλικό) θα ειναι στο V.A.R. Ο Παναιτωλικός οφείλει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένος για παν ενδεχόμενο. Οι παγίδες της πλατείας είναι... τεράστιες!

ΟΛΟΙ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ!