Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2019

Έρευνα CIES: Παίζει ποδόσφαιρο, στερείται αποτελεσμάτων...


Άκρως ενδιαφέρον είναι το αποτέλεσμα έρευνας-ανάλυσης του CIES, διεθνούς κέντρου αθλητικών σπουδών, που βρίσκεται στο Νοσατέλ και δημιουργήθηκε σε συνεργασία της FIFA και του Πανεπιστημίου της ελβετικής πόλης.

Η έρευνα αυτή μελέτησε τον «πραγματικό χρόνο» ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, διαπιστώνοντας ότι ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με το πρωτάθλημα και το σύλλογο. Τα ευρήματα αποκαλύπτουν μεγάλες αποκλίσεις ανά ηπειρωτική περιοχή. «Οι υψηλότερες τιμές καταγράφηκαν στη Βόρεια και τη Δυτική Ευρώπη και αντικατοπτρίζουν πιο ανοικτά στυλ παιχνιδιού και μεγαλύτερη πειθαρχία των παικτών», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έρευνα.

Μέσα στα πρωταθλήματα που μελετήθηκαν ήταν και το ελληνικό, με τον Παναιτωλικό να είναι τρίτος στην κατάταξη των ομάδων που παίζουν... μπόλικο «καθαρό» ποδόσφαιρο! Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα της ομάδας είναι ασύμβατη με αυτό το γεγονός, για αυτό και ο Τίτορμος βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας. Αξίζει να τονιστεί, τέλος ότι η Super League βρίσκεται 3η από το τέλος σε πανευρωπαϊκή κλίμακα, αναφορικά με το χρόνο «καθαρού» παιχνιδιού που παίζεται.