Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019

«Φάκελος» Εισιτήρια: Οι γνώμες μας και η γνώμη σας (Poll)


Μεγάλη κουβέντα ξεσήκωσε η απόφαση του Παναιτωλικού να εφαρμόσει τις εξαγγελίες του και να μην φιλοξενεί οπαδούς των «μεγάλων» από εδώ και στο εξής.


Η διάθεση των εισιτηρίων για τους φίλους της ομάδας μας έχει τις... ιδιομορφίες της, καθώς οι κάτοχοι των διαρκείας μπορούν να αγοράσουν από δύο απλά εισιτήρια, ενώ εισιτήριο δικαιούνται και όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο με τον Αστέρα Τρίπολης. Αφού πρωτίστως αποδεχθούμε ότι υπάρχει μερίδα Παναιτωλικών, που δεν είναι κάτοχοι διαρκείας (και που ενδεχομένως δεν έχουν κάποιον συγγενή ή φίλο κάτοχο), για την οποία θα έπρεπε να υπάρξει κάποιου είδους «πρόβλεψη», παραθέτουμε τις γνώμες μας και ζητάμε τη δική σας.Θωμάς Μαυραγάνης

Πράξη έκανε τα όσα είχε δηλώσει η Π.Α.Ε μετά το παιχνίδι με την Α.Ε.Κ. Σιωπηλή αναγνώριση των λαθών που έγιναν στα παιχνίδια με τους δύο «Δικεφάλους» τόσο πέρυσι, όσο και φέτος. Κατ' εμέ είναι μια σωστή κίνηση και η Π.Α.Ε είναι άξια συγχαρητηρίων γιατί αφουγκράστηκε τον Αγρινιώτη, τον Παναιτωλικό, βάζοντάς τον σε πρώτο πλάνο. Aν αυτός ο τρόπος είναι και ο σωστός είναι κάτι που εξαρτάται ανάλογα με την άποψη του καθενός. Προσωπικά πιστεύω ότι αν όχι όλοι, τότε ένα μεγάλο ποσοστό από τους φίλους του Παναιτωλικού δεν θα είχε θέμα αν 400 φίλαθλοι του Παναθηναϊκού έδιναν το παρόν στο Αγρίνιο, στη θύρα που τους αναλογεί. Όπως και αναμένω φυσικά ότι η Α.Ε.Κ θα δώσει τα τουλάχιστον 400 εισιτήρια που αναλογούν στον Παναιτωλικό και ας μην πάει ούτε ένας Αγρινιώτης, που λέει ο λόγος, στο Ο.Α.Κ.Α. Το συγκεκριμένο μέτρο βέβαια είναι και λίγο... άδικο, διότι αποκλείεται από το γήπεδο και μερίδα κόσμου που είναι Παναιτωλικοί αλλά δεν κατέχουν διαρκείας. Αντιθέτως, είναι θετικό ότι επιβραβεύεται ο φίλαθλος που πήγε χωρίς να έχει διάρκειας να στηρίξει την ομάδα με τον Αστέρα Τρίπολης. Συνοψίζοντας τα θετικά του μέτρου είναι περισσότερα από τα αρνητικά, κατά την άποψή μου. Προφανώς και μπορεί να υπάρξουν βελτιώσεις στις παραμέτρους της πώλησης εισιτηρίων αφού ακολουθούν και άλλα εντός με «μεγάλους», αλλά όπως αναφέρθηκε και παραπάνω είναι ένα mea culpa της διοίκησης. Ελπίζω ότι και ο Αγρινιώτης θα πάρει τον φίλο του, τη γυναίκα του, το παιδί του και θα πάει να στηρίξει την ομάδα της πόλης του.


Αλέξανδρος Κουτσιούμπας

Τρία πράγματα συγκρατήσαμε απ' την ανακοίνωση της Π.Α.Ε Παναιτωλικός για τα εισιτήρια του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Την επιβράβευση των κατόχων διαρκείας, την κατανόηση και την πώληση εισιτηρίων σε φιλάθλους που πηγαίνουν γήπεδο ανεξαρτήτως μεγέθους αντιπάλου (όπως με Αστέρα ή την Α.Ε.Λ) και φυσικά τη φιλοξενία ακαδημιών σε θύρα. Η πλευρά του Παναιτωλικού έχει ξεκαθαρίσει εδώ και χρόνια ότι θέλει φιλάθλους και των δύο ομάδων, σ' ένα γήπεδο που φιλοξένησε ουκ ολίγες φορές οπαδούς «μεγάλων» ομάδων ειδικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Όμως η περσινή κατάσταση με τον Π.Α.Ο.Κ και η φετινή με την Α.Ε.Κ, χωρίς να τηρηθούν αυτά που είχαν συμφωνηθεί, «ξεχείλισε το ποτήρι» και η ομάδα προσπάθησε με κάθε τρόπο να διασφαλίσει το συμφέρον της και πάνω απ' όλα την έδρα της. Το έκανε μετά τα γεγονότα με την Α.Ε.Κ με ανακοίνωση απολογίας - συγγνώμης προς τον κόσμο. Επειδή όμως η θεωρία απέχει απ' την πράξη, πλέον ήρθε και αυτή με την κίνηση της ομάδας να έχει μόνο θετικό αντίκτυπο κατ' εμέ. Ο Παναιτωλικός θα παίξει την Κυριακή όντας γηπεδούχος με όλη τη σημασία της λέξεως! Άκουσα αρκετά παράπονα μετά τη σημερινή ανακοίνωση, αλλά ήταν η καλύτερη επιλογή της Π.Α.Ε, το γήπεδο θα πρέπει να γεμίζει, να έχει κόσμο ακόμα και με τις μικρομεσαίες ομάδες. Δε φταίει η διοίκηση αν κάποιος επιλέγει ματς, υποτίθεται όταν είσαι «δεμένος» με αυτή την ομάδα, δε σε νοιάζει αν είναι προτελευταία, ο πιστός φίλαθλος του Παναιτωλικού θα πάει και με την Α.Ε.Λ και με την Ξάνθη και με τον Αστέρα, ο μέσος όρος είναι εξάλλου ίδιος σε κάθε παιχνίδι. Τα εκδοτήρια θα μείνουν κλειστά για ευνόητους λόγους και δε θα υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα στην αναμέτρηση της Κυριακής. Ο Παναιτωλικός θα έχει κοντά του κόσμο που το καλοκαίρι «έτρεξε» να βγάλει διαρκείας και με τον Αστέρα εμψύχωσε την ομάδα να φτάσει στο τρίποντο, άσχετα αν αυτό εν τέλει δεν ήρθε. Το ίδιο θα γίνει και στους αγώνες με Ολυμπιακό και Π.Α.Ο.Κ. Ο Παναιτωλικός ήταν απ' τις λίγες ομάδες που έκανε πάντα πρόσφορο το έδαφος για να φιλοξενηθούν αντίπαλοι οπαδοί, όμως όταν αυτό ξέφυγε, κατάλαβε και η διοίκηση ότι πρέπει να σκληρύνει τη στάση της. Το κλίμα σίγουρα θα ήταν πιο όμορφο με παλμούς και συνθήματα εκατέρωθεν, αλλά όχι σε σημείο η έδρα σου να γίνεται έδρα τους. Η ιστορία θα γραφτεί απ' τους παρόντες, είτε αρνητικά είτε θετικά, ο Μάκης Χάβος ξέρει ότι την Κυριακή δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για απώλειες. Το γήπεδο θα πρέπει να «βράζει», μόνοι μας και όλοι τους, στην έδρα μας, με τον κόσμο μας , το χούμε ξανακάνει απέναντι στον Παναθηναϊκό, μπορούμε και τώρα.


Κωνσταντίνος Ρίγκος

Ένα γήπεδο γεμίζει όταν υπάρχει κίνητρο. Κακά τα ψέματα, εν πολλοίς ο κόσμος του Αγρινίου με την αγωνιστική εικόνα του Παναιτωλικού έχει απολέσει αυτό το κίνητρο, τη στιγμή που στο περσινό σημείο «καμπή» του πρωταθλήματος (απέναντι στον Παναθηναϊκό πάλι) αντί να δούμε μπάλα και γεμάτο γήπεδο μετά από χρόνια, είχαμε το συμβάν Τζήλου και αναβολή του πρωταθλήματος. Δεν είναι μόνο πρόβλημα του Παναιτωλικού μα του ελληνικού ποδοσφαίρου συλλογικά. Από εκεί και πέρα η διοίκηση της ομάδας έσφαλλε δις στα παιχνίδια με Π.Α.Ο.Κ και Α.Ε.Κ, αν και ευθύνες βαραίνουν και τις πλάτες των αρχών. Μπορώ να δεχθώ -και να επικροτήσω μάλιστα- ως προσωρινή λύση τα μέτρα που ελήφθησαν με σκοπό την αποτροπή υπέρογκης μετακίνησης οργανωμένων οπαδών από την πρωτεύουσα. Έχουν αποδείξει όλοι τους ότι δεν σέβονται και ότι δεν αντιμετωπίζουν τους αντιπάλους τους όπως πρέπει. Οι καταστάσεις από ευτύχημα δεν ξέφυγαν μέχρι τώρα. Εύσημα οφείλουμε να αποδώσουμε για την «επιβράβευση» των «πιστών» που έδωσαν το παρόν με τον Αστέρα, αν και κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι δεν είναι επιβράβευση η... αυτονόητη πρόσβαση στο γήπεδο. Στα μάτια μου είναι μία κάποια αναγνώριση. Και στην τελική, δεν δέχομαι ως Αγρινιώτης και Παναιτωλικός να υψώνει τον τόνο της φωνής του και να παραπονιέται ο κάθε... παρατρεχάμενος επειδή δεν θα δει την ομάδα του από κοντά (όποια κι αν είναι αυτή από τις μεγάλες) στην πλησιέστερη στο χωριό του πόλη (ναι για το Αγρίνιο μιλάω) και από την άλλη να κρίνει και να εκφέρει γνώμη για την ομάδα μου στα social media. Ούτε μπορώ να διανοηθώ τη λογική «πάω στο γήπεδο μόνο με τους μεγάλους» ορισμένων. Η φιλοξενία του Παναιτωλικού καταχράστηκε ήδη δύο φορές ως τώρα κι ο ίδιος οφείλει να προασπιστεί τα συμφέροντά του από δω και στο εξής. Και όχι κατόπιν εορτής. Άποψή μου είναι ότι πρόκειται για ένα καλό προσωρινό μέτρο. Ήμουν και είμαι απολύτως υπέρ των μετακινήσεων των φιλάθλων, αλλά η κατάσταση της ομάδας δεν επιτρέπει συνθήκες που θα καταστήσουν το Αγρίνιο αφιλόξενο για τον Παναιτωλικό. Γενικότερα, θα πρέπει να αναθεωρηθούν αρκετά με το πέρας της αγωνιστικής «φουρτούνας» εντός κι εκτός των γραμμών. Προς το παρόν, απαιτείται η νίκη απέναντι σε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, με τη βοήθεια του πιστού κόσμου της ομάδας.Καταθέστε και εσείς τη δική σας άποψη στο παρακάτω Poll.

Συμφωνείτε με τις επιλογές του Παναιτωλικού ως προς τη διάθεση των εισιτηρίων απέναντι στον Παναθηναϊκό;

Συμφωνώ
Συμφωνώ ως προσωρινό μέτρο
Διαφωνώ
Create Online Surveys