Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019

Καταφέραμε να βγάλουμε... άχρηστο μέχρι και το VAR!


Άλλη μια υπέροχη εβδομάδα είναι σε εξέλιξη, μετά από ένα ακόμα Σαββατοκύριακο, που σοφότερους σίγουρα δεν μας έκανε, αλλά μας έδειξε ξεκάθαρα ότι κάποια πράγματα σε αυτή την «Ψωροκώσταινα» Ελλάδα δε θα αλλάξουν ποτέ.

Του Θωμά Μαυραγάνη

Ο Παναιτωλικός, ως γνωστόν, έχει αποφασίσει να ακολουθήσει μια μοναχική πορεία στο πρωτάθλημα χωρίς δανεικούς, χωρίς συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Χρόνια τώρα. Οι αμφισβητίες είναι απλώς ανίδεοι. Δεν γίνεται να το πούμε κομψότρα. Φέτος είχαμε τονίσει ότι λόγω της αποδυνάμωσης του ρόστερ αυτή η επιλογή θα έχει επιπτώσεις πιο φανερές από πότε, κάτι το οποίο βλέπουμε από την αρχή της χρονιάς σε φάσεις οριακές είτε με VAR, είτε χωρίς. 

Προς Θεού δεν δικαιολογεί η ελληνική διαιτησία τα λάθη του καλοκαιριού. Όσο γενική και αν είναι η φραση «φτιάξτε ομάδα να κερδίζει ακόμη και την διαιτησία» έχει αλήθεια μέσα της. Την Κυριακή είδαμε και ζήσαμε στο πετσί μας το ένα μέτρο που φέραμε στην Ελλάδα για να βάλει μια τάξη, να το ξεφτιλίζουμε και αυτό. Σίγουρα οι Έλληνες διαιτητές είναι κακοί, προφανώς και στην Ελλάδα της προχειροδουλειάς βάλαμε VAR χωρίς γραμμή οφσάιντ (μόνο εμείς σε παγκόσμια κλίμακα!) και έγιναν γενικά πολλά πράγματα γρήγορα και ακατάρτιστα. Δε γίνεται όμως ένα μέσο -που έχει μεν κάποια προβλήματα- που σε πολύ μεγάλο ποσοστό λειτουργεί επιτυχημένα στο εξωτερικό, να το ισοπεδώνουμε και αυτό. 

Συγγνώμη κιόλας αλλά το τράβηγμα στον Αριγίμπι δεν είναι δυνατόν να μη το είδε κανείς από τους διαιτητές. Δυστυχώς τον Παναιτωλικό δεν τον θέλουν στην Superleague. Και στα media της πρωτεύουσας και της συμπρωτεύουσας ένα 40% αποδέχονται τη φάση ως παράβαση. Όχι γιατί δεν είναι. Μα γιατί αυτή η πρακτική τους συμφέρει. Κι όσοι το παραδέχτηκαν, έκαναν λόγο για... «τόσες αδικίες κατά του Παναθηναϊκού, ας ευνοηθεί και μία φορά»! Αν αυτό γινόταν κατά του Παναθηναϊκού ή σε οποιονδήποτε από τους «μεγαλους» δε θα γινόταν χαμός αμέσως μετά; Δε θα βλέπαμε αμέτρητα ποστ του στυλ «καλύπτα» και εγώ τον Κατσουράνη»;

Εκεί διαφέρει ο Αγρινιώτης, το οποίο έχει τονιστεί στο TitormosNet και πέρυσι. Δε θέλουμε να αλλάξει η παράγκα, δε θέλουμε τέτοιες φάσεις να τις παίρνει ο Τίτορμος υπέρ του σε κάθε περίπτωση. Θέλουμε να εξαφανιστούν αυτές οι φάσεις γενικά, θέλουμε σεβασμό για όλες τις ομάδες. Και εμείς σαν φίλαθλοι οφείλουμε να σεβαστούμε την δουλειά του Μάκη Χάβου πρωτίστως και των παικτών δευτερευόντως. Να δώσουμε δυναμικό παρόν στη Νέα Σμύρνη. Εμείς θα κρατήσουμε τον Τίτορμο, εμείς θα μείνουμε να... πολεμάμε με τους ανεμόμυλους.