Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019

Το ρίσκο είναι μονόδρομος...


Ο Μάκης Χάβος, αλλά και όλοι οι άνθρωποι του Παναιτωλικού, τονίζουν καιρό τώρα ότι η χειμερινή μεταγραφική περίοδος κρύβει πολλές «παγίδες» και κινδύνους. Είναι δεδομένο. Δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς. Το όνομα του Αντονί Μουνιέ μπήκε στην πραγματικότητά μας και οι αντιδράσεις... ποικίλλουν.

Ξεκινώντας, καλό είναι να θέσουμε τα πλαίσια της ανάλυσής μας σε συγκεκριμένες παραμέτρους και περιορισμούς. Το καλοκαίρι στο Αγρίνιο έγιναν λάθη. Γεγονός που ουδείς το αρνείται. Τα λάθη αυτά οφείλουν να διορθώσουν οι άνθρωποι της ομάδας, ώστε να κατορθώσει αυτή να κάνει... το θαύμα της. 

Η περίπτωση του Αντονί Μουνιέ «μονοπωλεί» το ενδιαφέρον τις τελευταίες ώρες και φαίνεται ότι ο Γάλλος «προβάρει» τον Τίτορμο στο στήθος.  Μαζί με την είδηση ξεκίνησαν και οι όποιες θετικές αντιδράσεις, ξεκίνησε και η... γκρίνια. Δικαιολογημένα, εφόσον από τις καλοκαιρινές επιλογές λίγοι είναι αυτοί που αποδίδουν. Το Αγρίνιο και ο Παναιτωλικός αυτή τη στιγμή ζουν με τις ανασφάλειές της τελευταίας θέσης και των...μηδέν νικών.

Ο Μουνιέ είναι ένας παίκτης με τρομερή ποιότητα, κάτι που διαπιστώνεται εύκολα από το βιογραφικό του. Στον Παναθηναϊκό των πολλών, οικονομικών και όχι μόνο προβλημάτων, δε κατάφερε να «στεριώσει», αν και έδειξε ορισμένα εξαιρετικά στοιχεία. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός δεν είναι καθόλου κακός ποδοσφαιριστής, ούτε έχει κακό όνομα. Οι τραυματισμοί τον... «έφαγαν» (ως προς την καριέρα του) και οι χειρισμοί ανθρώπων του Παναθηναϊκού (ως προς την εν Ελλάδι παρουσία του). 

Σε όλη την καριέρα του είχε γεμάτες σεζόν, στον Παναθηναϊκό μέσα σε δύο χρόνια είχε τέσσερις σοβαρούς τραυματισμούς. Από το καλοκαίρι ήταν να αποχωρήσει από το «τριφύλλι» αλλά οι ενέργειες του Νίκου Νταμπίζα «χάλασαν» όσα είχαν δρομολογηθεί.

Στα 32 του χρόνια, ο Μουνιέ θέλει να αποδείξει ότι έχει ακόμα να προσφέρει, όντας παίκτης με εγωισμό που θέλει να διαψεύσει όσους τον θεώρησαν «ξοφλημένο». Ο Παναιτωλικός στην τελευταία θέση της βαθμολογίας θέλει να προσπαθήσει να σώσει την παρτίδα. Ο παίκτης γνωρίζει το ελληνικό πρωτάθλημα, μπορεί να προσφέρει λύσεις και αυτό μένει να φανεί στο γήπεδο. Ούτως ή άλλως, ο Παναιτωλικός δίνει τον... «υπέρ πάντων» αγώνα αυτή τη στιγμή και σε τέτοιους... «αγώνες», με τη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη να είναι αυτή που είναι, το ρίσκο είναι μονόδρομος...