Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019

Η ήττα ήρθε μετά το τέλος του αγώνα


Οι θλιβερές εικόνες με τα επεισόδια εντός γηπέδου, ίσως να είναι η μεγαλύτερη ήττα που έχει υποστεί φέτος ο Παναιτωλικός.

Του Αλέξανδρου Κουτσιούμπα

Η ατμόσφαιρα εχθές ήταν ιδανική, ένα γήπεδο με αρκετό κόσμο, ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα, ακαδημίες που γέμισαν τη θύρα 3 του γηπέδου και με τον κόσμο να ενθαρρύνει τους παίκτες του Παναιτωλικού πιστεύοντας σε κάτι θετικό. Η «ψυχρολουσία» του 6ου λεπτού απογοήτευσε, αλλά δεν αποθάρρυνε τον Παναιτωλικό που στο 33' με τον Αριγίμπι θα μπορούσε να ισοφαρίσει, αν το δοκάρι δε του έλεγε «όχι». Ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν ισοφάριζε ο Παναιτωλικός. 

Φέτος πέρα απ' όλα τ' αλλά λείπει και η τύχη σ' αυτή την ομάδα. Τα γκολ του Ελ Αραμπί στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, τελείωσαν το παιχνίδι, με το δεύτερο ημίχρονο να είναι μια τυπική διαδικασία. Ήταν ένα ματς που δε περίμενες να κερδίσεις, όφειλες να το παλέψεις και μέχρι ένα σημείο όσο μπορούσε το πάλεψε ο Παναιτωλικός.

Η ήττα ήταν εντός προγράμματος, άλλα παιχνίδια πρέπει να χτυπήσει για να σώσει την κατηγορία η ομάδα. Θεωρώ ότι το αγωνιστικό κομμάτι εχθές πέρασε σε δεύτερη μοίρα, αν αναλογιστούμε όλα αυτά τα οποία απορημένοι βλέπαμε να συμβαίνουν εντός αγωνιστικού χώρου μετά τη λήξη της αναμέτρησης. Στην αρχή επικράτησε ηρεμία με την ομιλία παικτών και οργανωμένων να γίνεται με καλή διάθεση, χωρίς κάτι παραπάνω.

Αργότερα ο μεγαλομέτοχος του Παναιτωλικού, Φώτης Κωστούλας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και ζήτησε εξηγήσεις από μερίδα οργανωμένων για τα υβριστικά συνθήματα προς τον Μάκη Μπελεβώνη καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Οι τόνοι ανέβηκαν, η μία κουβέντα έφερε την άλλη και στη συνέχεια με την αποχώρηση του μεγαλομετόχου, η κατάσταση ξέφυγε ακόμα περισσότερο. Δε θα μπω στη διαδικασία να αναλύσω τα επεισόδια, ωστόσο νομίζω ότι καταργήθηκε κάθε λογική.

Η έλλειψη συσπείρωσης στο σημείο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ομάδα είναι ότι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί. Δέχομαι τα λάθη που έχει κάνει η διοίκηση από το καλοκαίρι, δέχομαι τις διαφωνίες που προέκυψαν μέσα στη σεζόν κάνοντας το κλίμα «τοξικό» μεταξύ διοίκησης και οργανωμένων, αλλά δε δέχομαι σε ένα τόσο κρίσιμο σημείο που η ομάδα κινδυνεύει να υποβιβαστεί, να υπάρχει ισοπέδωση και επιστροφή σε εποχές και στιγμές που θέλουμε να ξεχάσουμε.

Οι εξελίξεις που θα ακολουθήσουν μετά τα χθεσινά γεγονότα, θα είναι αλυσιδωτές, ωστόσο προτείνω καθαρή σκέψη, όχι αποφάσεις εν βρασμώ και πάνω απ' όλα το καλό του Παναιτωλικού, να σωθεί η ομάδα , στο τέλος θα γίνει το ταμείο, όχι στη μέση της σεζόν. Μην τελειώσουμε από τώρα τη χρονιά, είναι κρίμα για αυτό τον ιστορικό σύλλογο πάνω απ' όλα. Ενωμένοι και ότι γίνει!