Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019

Χάβος: «Ο Παναιτωλικός δεν έχει μάθει να είναι τελευταίος» (vid)


Απογοητευμένος εμφανίστηκε ο Μάκης Χάβος στη συνέντευξη τύπου. Ο Μακεδόνας τεχνικός ευχαρίστησε τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο, τόνισε ότι όποιος δε μπορεί καλό θα ήταν να φύγει από την ομάδα, ενώ έδωσε και την είδηση ότι ο Παναιτωλικός είναι πολύ κοντά στις πρώτες μεταγραφικές προσθήκες. Παράλληλα, υποσχέθηκε ότι θα κάνει ότι περνά από το χέρι του να κρατήσει την ομάδα στην κατηγορία, ενώ ξεκαθάρισε ότι αν καταλάβει ότι δε μπορεί να βοηθήσει τον Παναιτωλικό, θα αποχωρήσει. «Ματς χωρίς αύριο» χαρακτήρισε τα δύο επόμενα παιχνίδια. Ειδικότερα οι δηλώσεις του:

«Ξέραμε από πριν ότι το έργο μας θα ήταν πολύ δύσκολο και παρά την ψυχρολουσία που δεχθήκαμε νωρίς, στο πρώτο ημίχρονο προσπαθήσαμε να είναι ανταγωνιστικοί απέναντι στον Π.Α.Ο.Κ που στο πρώτο μέρος δε μας απείλησε. Αυτό συζητήσαμε στο ημίχρονο με τα παιδιά, ότι στο μηδέν ένα μπορεί να αλλάξει αλλά δυστυχώς ο Π.Α.Ο.Κ βρήκε τρόπους να σπάσει την πίεσή μας και να τελειώσει το παιχνίδι Από εκεί και πέρα έχω μιλήσει με τη διοίκηση και νομίζω ότι μες την εβδομάδα θα έχουμε ευχάριστα με δύο ανακοινώσεις»

Ερωτώμενος για την ενίσχυση της ομάδας απάντησε: 

«Θέλουμε ποιοτικούς παίκτες στις άκρες αλλά και στο «δέκα». Θέλουμε έναν winger με άλλα χαρακτηριστικά από αυτά που ήδη έχουμε. Η έλευση ενός φορ θα απελευθερώσει και τον Ντίαζ. Ο τραυματισμός του Λουσέρο, ενός παιδιού που δίνει το 100% , μας στοιχίζει».

Για το αν έχει βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση στην προπονητική του καριέρα τόνισε:

«Με Ξάνθη και Ο.Φ.Η δεν υπάρχει γυρισμός… Είναι επιτακτική ανάγκη να σκοράρουμε. Ήξερα ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, ήξερα που ήρθα και το ψυχολογικό κομμάτι παίζει ρόλο. Πιστεύουμε στην ομάδα, πρέπει να δώσουμε μία ώθηση. Πιστεύω σε αυτά τα παιδιά, δεν έχουμε παράπονο γιατί παίζαμε με αντίπαλο που έχει από τα μεγαλύτερα μπάτζετ στην Ελλάδα. Ο Παναιτωλικός δεν έχει μάθει να είναι τελευταίος, είναι άσχημο για όλους. Θα δώσουμε τα πάντα στα 19 παιχνίδια που απομένουν. Όταν κρίνω ότι δε μπορώ να βοηθήσω άλλο, θα πάρω την τσάντα μου και θα σηκωθώ να φύγω».

Για τον αριθμό των μεταγραφών, όσο και για τον τραυματισμό του Λουσέρο δήλωσε:

«Είναι κομβικά τα δύο επόμενα ματς, οι παίκτες ακόμη κρίνονται. Κάθε Κυριακή κρινόμαστε όλοι. Οι αδυναμίες ήταν δεδομένες και πριν έρθω εγώ. Όποιος δεν μπορεί να φύγει από τον Παναιτωλικό. Τέσσερις με πέντε μεταγραφές είναι σίγουρες. Ο Λουσέρο είναι ένας επαγγελματίας που μπορεί να δώσει λύσεις και σε άλλες θέσεις, αν έχει κάταγμα θα μείνει έξω 1 με 1,5 μήνα».

Για τη μη επιλογή του Αλέξανδρου Παρρά, ενός καθαρόαιμου αριστερού οπισθοφύλακα, όταν τραυματίστηκε ο Λουσέρο, τόνισε:

«Όλη την εβδομάδα δοκιμάστηκε ως βασικός. Είναι νέο παιδί με σαφέστατες αμυντικές αδυναμίες αλλά η θέση του είναι πιο μπροστά, σε άλλη θέση, σε ένα σύστημα 4-4-2. Δυστυχώς, δεν έχουμε χρόνο και πολυτέλεια για ατομική βελτίωση των παικτών».

Τέλος, σε ερώτηση του TitormosNet αναφορικά με τους παίκτες που είναι κοντά σε συμφωνία απάντησε ότι ο ένας είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, o οποίος είναι γνώριμος και σε αυτόν, ενώ ο άλλος έχει αγωνιστεί σε παραπλήσιο του ελληνικού πρωτάθλημα.