Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019

Το χρονικό των επεισοδίων


Ένταση επικράτησε με το τέλος του αγώνα στο Γήπεδο του Παναιτωλικού. Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Παναιτωλικό να γνωρίζει μία ακόμη ήττα και οι αποδοκιμασίες του κόσμου ήταν έντονες. Μάλιστα, στον αγωνιστικό χώρο μπήκε ο Φώτης Κωστούλας, ο οποίος είχε έντονο διάλογο με τους οργανωμένους, ενώ ακολούθησαν εκτεταμένα επεισόδια.

Το σύνθημα «Βαριά, βαριά του Πάναι η φανέλα κι όποιος δεν μπορεί να πάει στα μπ....έλα» ακούστηκε αρκετές φορές. Καθ' όλη τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, από το πέταλο των οργανωμένων ακούγονταν υβριστικά συνθήματα κατά του προέδρου της Π.Α.Ε Παναιτωλικός, Μάκη Μπελεβώνη. Με το τελευταίο σφύριγμα, εκπρόσωποι των οργανωμένων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και είχαν σύντομη συνομιλία με παίκτες της ομάδας, η οποία φάνηκε να γίνεται σε καλό κλίμα.

Λίγες στιγμές αργότερα, στο γήπεδο εισήλθε ο μεγαλομέτοχος, Φώτης Κωστούλας, ο οποίος είχε έντονο διάλογο μαζί τους. Μάλιστα, ο ισχυρός άνδρας του Παναιτωλικού τους ζήτησε το λόγο για τα υβριστικά συνθήματα κατά του Μάκη Μπελεβώνη, ενώ τόνισε ότι δε θα τους επιτρέψει την είσοδο στο γήπεδο και ότι θα αποχωρήσει από την ομάδα.

Αφού απομακρύνθηκε, οι οργανωμένοι επιχείρησαν να προσεγγίσουν την καφετέρια του γηπέδου αλλά εκεί τα αίματα «άναψαν» για τα καλά, καθώς προκλήθηκαν επεισόδια μεταξύ οπαδών και αστυνομικών. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι οργανωμένοι ζητούσαν να μιλήσουν εκ νέου με τα μέλη της διοίκησης, αλλά η απάντηση των αστυνομικών ήταν κάτι παραπάνω από έντονη, καθώς υπήρξε εκτεταμένη χρήση βίας για να μη τους επιτραπεί η είσοδος στο χώρο. Από μέρους τους εκσφενδονίστηκαν αντικείμενα και καπνογόνα ενώ η αστυνομία προχώρησε σε χρήση δακρυγόνων όπως και οβίδων κρότου-λάμψης. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι υπήρξε και τραυματισμός οπαδού. Η ένταση είχε διάρκεια περί τα 10-15', οπότε και εκτονώθηκε.

Φαίνεται ότι τα γεγονότα αυτά θα σημάνουν αλυσιδωτές εξελίξεις για τον Παναιτωλικό, με το κλίμα στην ομάδα να είναι ιδιαίτερα βαρύ...